Varje Tipp: Toetagem õpetajaid!

Varje Tipp
Copy
Õpetajate päeva tähistab iga kool oma parema äratundmise järgi. Pildil on Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilased 2012. aastal.
Õpetajate päeva tähistab iga kool oma parema äratundmise järgi. Pildil on Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilased 2012. aastal. Foto: Urmas Luik

Aastaid tagasi üldhariduskoolis klassiõpetajana töötades uurisin tihti oma õpilaste käest, kelleks nad tulevikus saada tahavad. Üllatavalt paljud neist soovisid õhinaga suurena samuti õpetajaks hakata. Praeguseks on neist õpetajana tööle asunud vaid kaks. Alanud õppeaastal ei saanud ükski Pärnu üldhariduskool uue noore õpetaja võrra rikkamaks, kuigi oli nii vajadust kui soovi.

Siiski täienes meie õpetajaskond alanud õppeaastal nelja vast koolitatud pedagoogi võrra: Mai lasteaias alustas tööd Valeria Liigsoo, Pärnu muusikakoolis Mart Nõmm, Jana Tringi erakoolis Merlin Madisson ja Janne Ristimetsa tantsustuudios Carolina Tagobert. See number on aga üsna väike, arvestades õpetajate vananemist. Vajame hädasti noori ja tegusaid pedagooge, kelle uudsed ideed koolielu elavdaksid ja järgmist põlvkonda paremini mõistaksid.

Pedagoogidel on vabadus olla piiritult loominguline ja ehitada oma tööpäev üles enda ettekujutust mööda.

Varje Tipp, Pärnu abilinnapea

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles