Ettevõtja Timmu Tõke: Inimesed teevad liiga palju asju korraga

Laura Vadam
, reporter
Copy
Ettevõtja Timmu Tõke usub, et inimesed üritavad tänapäeval kõike kontrollida ja liiga palju asju korraga teha.
Ettevõtja Timmu Tõke usub, et inimesed üritavad tänapäeval kõike kontrollida ja liiga palju asju korraga teha. Foto: Erik Tikan/Postimees

On aasta 2009. Istun Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi keldriklassi kolmanda rea pingis. Tagantpoolt kostab klaviatuuriklõbinat. Kiikan selja taha ja näen Timmut: pikka kasvu heledate juustega klassivenda, kelle tähelepanu on musta värvi õunaarvuti ekraanil. Sama päeva õhtul selgitab ta mulle, mis on internetiettevõte. Kuulan ja püüan Timmu mõttelennuga kaasa minna, kuid tulutult.

Kümme aastat hiljem istume vastamisi, ees tass kohvi ja klaasike vett, taamal Tallinna raekoda, mis aknast paistab. Katusekorteri valgete seinte vahelt ei leia voodeid, küll aga kirevate pallidega täidetud vanni ja mitukümmend arvutit. See on virtuaalreaalsusega tegeleva iduettevõtte Wolf3D uus kontor.

Pärnus üles kasvanud 26aastane Timmu Tõke on firma CEO ehk tegevjuht. Karismaatiline, soe, otsekohene, sihikindel, unistav, aga kahe jalaga maa peal. Edukas, aga saavutustest rääkides tagasihoidlik. Lõbus, kuid universumi asjadesse süüviv: evolutsioonist, bioloogiast ja filosoofiast huvituv. Plaadikeerutaja ja mediteerija.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles