Pandipakend selgitas 100 paremat tagastuspunkti

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taaraautomaat. Foto on illustreeriv.
Taaraautomaat. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Eesti Pandipakend ja kaupmeeste liit valisid 1000 tagastuspunkti seast 100 paremat, mis saavad spetsiaalse kleebise „Eeskujulik tagastuspunkt 2011“.

Pärnumaalt jõudis 100 edukama hulka kümme kogumiskohta: Pärnu linnast Ülejõe, Suurejõe ja Mai Selver, Tiina Konsum, Härma Säästumarket, kauplus Rae ja Rimi Hypermarket, maakonnast Vändra ja Sindi Konsum ning Sindi Maxima.

Hindamisel lähtuti tagastuspunkti heakorrast ja infomaterjalide olemasolust ning automaatvastuvõtu korral tehnilisest valmisolekust.

Eesti Pandipakendi tegevjuhi Rauno Raali sõnade kohaselt ei kuulu tagastuspunktid küll Eesti Pandipakendile, vaid jaekaupmeestele, kuid taaskasutusorganisatsioon on nende heakorrast väga huvitatud.

Raali jutu järgi on hinnatud 1000 tagastuspunkti seas eeskujulikke kogumiskohti, kuid neidki, mis tagastuse üldist mainet alla veavad.

“Samal ajal on suur osa kaupmehi mõistnud, et punkti olemasolu ja kvaliteet on tarbijale üks kaupluse visiitkaartidest ja põhjusi poe valikul,” tõdes Raal.

“Kauplused peaksid oma klienti kohtlema tagastuspunktis nagu kassaski. Puhtus ja viisakus on ka pakendipunktis olulised,” lisas Raal.

Pärnus paistavad Eesti Pandipakendi hinnangul heas mõttes silma Selverite tagastuspunktid, maakonnast tõstis Raal esile Vändra tarbijate ühistut, mis sel aastal paigaldas Vändra Konsumisse moodsa pakendiautomaadi.

Eesti Pandipakendiga on liitunud 150 tootjat ja importööri ning 1350 tagastuskohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles