Silvia Paluoja: Lohviga mehed lehtede kallal

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Tänapäeva laululindudel, lohvidega meestel, töö niipea otsa ei lõpe, sest lehesadu alles algab ja muutub eriti ägedaks korralikuma öökülma järel.
Tänapäeva laululindudel, lohvidega meestel, töö niipea otsa ei lõpe, sest lehesadu alles algab ja muutub eriti ägedaks korralikuma öökülma järel. Foto: Mihkel Maripuu

Kella seitsme ajal hommikul hakkaks Pärnu Koidula pargi servast nagu lennuk õhku tõusma, lastes mootoritel enne maast lahtikiskumist võimsalt müriseda. Selline võrdlus lööb meelde, kui märkan lehepuhuriga meest, kes meeleheitlikult püüab lendu saada kollaseid sügislehti, mis öömärjaga on kleepunud kõnnitee külge.

Esimese hooga on tahtmine minna ja öelda, et võib-olla keegi tahab sellel kellaajal veel magada, aga bensiinivingus töötegijal on kindlasti leivaaisa (või leivaema), kes talle käsulauad ette annab. Üks neist kõlab ilmselt sedasi, et hommikul olgu kõnnitee puhas.

Tänapäeva laululindudel, lohvidega meestel, töö niipea otsa ei lõpe, sest lehesadu alles algab ja muutub eriti ägedaks korralikuma öökülma järel, kui kraad-paar miinust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles