Rain Jung: Tõeline fänn naudib Pärnu suve

Rain Jung
Copy
Pärnu alustas juba tänavu tõsisemat panustamist parkide väljanägemisse.
Pärnu alustas juba tänavu tõsisemat panustamist parkide väljanägemisse. Foto: Urmas Luik

Pärnu on armastatud suvepealinn oma paljude parkide ja imeilusa rannajoonega. Suvi­tajad nii Eestist kui väljastpoolt hindavad seda kõrgelt ja jääb lootus, et arendame linna tegevus­põhiseks ja rõõmsaid turiste aina lisandub. Rahvasuus aga elab ikka veel müüt, et pärnakad ise lasevad suveks linnast jalga: kes maale, kes reisima. Loo autor on põlise pärnakana suur Pärnu fänn ja naudib võimalusel just suviti iga hingetõmmet ja melu just ­suvepealinnas.

Hea meel oli lugeda Pärnu linna eelarvestrateegiast, et linn on võtnud rohealad oma prioriteediks ja panustab neisse korralikult. Aastaid on räägitud parkide halvast seisukorrast: et nad on vajunud, puude olukord pole kiita. Linnaaednik Anu Nurmsalu näeb oma meeskonnaga iga päev hindamatut vaeva, et seni minimaalsete vahenditega saavutada maksimaalne tulemus. Pärast õnnestunud või ebaõnnestunud haldusreformi on tekkinud olukord, kus pargid vajavad uusi lahendusi.

Jäägu parkide korrastamine spetsialistidele, aga linnarahvas võiks siiski saada avaldada arvamust ja pak­kuda välja uusi lahendusi, millisena nemad sooviksid parke tulevikus ­näha. Näiteks annaks muuta Munamäe ­lastepargi mitmekülgseks paigaks, kus tegevust jaguks nii häälekatele rulatajatele, teismelistele, liivakastimudilastele kui vanematelegi. Pärnus on palju parke, mis kindlasti vajavad elavdamist ja seda aasta ringi. Vallikääru aas ja kontserdiplats tunduvad esmapilgul olevat juba ajale jalgu jäänud. Seda kõike annab muuta!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles