Pärnakas mängis välja koha Eesti koondises

Pärnu Postimees
Copy
Pärnus Eesti ja Läti bridžikoondise ühisel valikturniiril tagas endale koha tiimis Pärnu bridžiklubi liige Olavi Oja, kes esimest korda pääses koondisse 1996. aastal.
Pärnus Eesti ja Läti bridžikoondise ühisel valikturniiril tagas endale koha tiimis Pärnu bridžiklubi liige Olavi Oja, kes esimest korda pääses koondisse 1996. aastal. Foto: European Bridge League

Pärnus Eesti ja Läti bridžikoondise ühisel valikturniiril tagas endale koha tiimis Pärnu bridžiklubi liige Olavi Oja, kes esimest korda pääses koondisse 1996. aastal.

Valikturniiri, kus lõi kaasa edetabeli järgi 15 Eesti tugevamat paari ja seitse lõunanaabrite duot, võitis ülekaalukalt Tartu paar Lauri Naber - Leo Luks, kes 105 jaotuse mängimise järel kogus 272,71 punkti. Teise koha saavutasid 256,47ga lätlased Janis Bethers ja Janis Bendiks ning kolmandaks tulid 242,15 punkti kogunud Olavi Oja ja Jaanus Maripuu.

Pärnu mängijatest saavutas koos Marek Pontusega mänginud Ain Aspre 196,40ga 14. koha, Martin Maasik, kelle partner oli Tiit Jakobson, oli 191,75 punktiga 17. kohal. Igor Triškin, kes mängis koos Ivar Kalmaga, saavutas 182,74ga 20. koha.

Eesti koondise moodustavad valikturniiri järel reitingu järgi kaks kõrgema asetusega paari ehk Luks-Naber ja Maripuu-Oja.

Eesti esinduse kolmanda paari valivad koondisekoha välja teeninud mängijad ja suure tõenäosusega kaasatakse tiimi Vilmar Vahe ja Maksim Karpov, kes olid eestlastest kolmandad valkturniiril ja hoiavad sama kohta reitingutabelis.

Eesti koondise tähtsaim turniir on järgmisel aastal Madeiral toimuvad Euroopa meistrivõistlused.

Sel kuul lööb riigi koondis kaasa Serbias Novi Sadis Euroopa väikeriikide EMil, kus osalevad riigid, mille alaliidu liikmeks on registreeritud kuni 500 mängijat. Neli aastat tagasi võitis Eesti koondis, mille liige toorkordki oli Oja, sellel esikoha ja oli aasta hiljem teine.

Traditsiooniliselt Pärnus korraldatav Eesti paaride karikaturniir mängitakse selle kuu lõpus Strand hotelli konverentsisaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles