Linn asub valima aasta terviseedendajat

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu logo.
Pärnu logo. Foto: Erakogu

Pärnu linn kutsub üles andma teada Pärnu aasta terviseedendaja tiitli väärilistest kodanikest.

Terviseedendaja aunimetusega väärtustatakse neid Pärnu linna elanikke, kelle tegevus on käesoleval aastal aidanud kohalikku tervise edendamist märgatavalt arendada, kes on silma paistnud ja olnud +eeskujuks oma tervislike või sportlike eluviisidega.

Tubli terviseedendaja võib olla üksikisik, kuid ka pere.

Pärnu linnavalitsuse rahvatervise spetsialisti Kärolin Nirgi sõnutsi annab terviseedendaja kaaskodanikele eeskuju ja inspiratsiooni.

„Tervise edendamine on kogukonnas oluline ja seda saab toetada vabatahtliku tegevusega. Kui inimesed omal initsiatiivil midagi toredat ja kasulikku ette võtavad, soovides kaaslinlaste elu  paremaks muuta, on see meile kõigile suureks eeskujuks ja väärib tunnustamist,“ märkis Nirk.

Rahvatervise spetsialisti selgitust mööda võib aasta terviseedendaja kandidaadi tegevusest olla sündinud mõni suurem sündmus, ent see pruugib olla ka igapäevane väike toimetamine oma  kogukonna hüvanguks.

„Oluline on, et inimesed teeksid toredat ja head oma vabast tahtest ja soovist muuta midagi paremaks,“ täpsustas Nirk.

Aasta terviseedendaja kandidaate saavad esitada kõik soovijad.

Ettepanekud põhjendustega tuleb saata Pärnu linnavalitsusele (märgusõna „Edendaja“) posti teel, tuua linnavalitsuse infolauda või saata e-posti aadressil linnavalitsus@parnu.ee.

Kandidaate saab esitada 30. oktoobrini.

Aasta terviseedendaja valib välja eri organisatsioonide spetsialistidest moodustatud tervisenõukogu.

Aasta terviseedendajat tunnustatakse Pärnu linnavalitsuse tänukirja ja teemakohase auhinnaga, mis antakse üle novembris kodanikeühenduste tänu- ja inspiratsioonipäeval. Tiitlit on välja antud 2010. aastast.

Mullu valiti Pärnu aasta terviseedendajaks sünnitoetaja ja imetamisnõustaja Hele-Riin Verlin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles