Suvepealinnas tegutsesid sariliikujad

Copy
Tervisekampaania “Liigume Pärnus” vältel võis linna arvukaid kergliiklusteid ja metsaradu läbida eri moel: käia keppidega või ilma, sõita ratastel-rulluiskudel või joosta.
Tervisekampaania “Liigume Pärnus” vältel võis linna arvukaid kergliiklusteid ja metsaradu läbida eri moel: käia keppidega või ilma, sõita ratastel-rulluiskudel või joosta. Foto: Mailiis Ollino

Virtuaalsel põhimõttel korraldatud paari­nädalane tervisekampaania “Liigume Pärnus” tõi kõikjalt maakonnast kaasa lööma ­sadakond aktiivset. Pärnu linnavalitsuse ja Kahe Silla klubi koostöö laiem eesmärk on leeven­dada elanike liikumisvaegust.

Nii mõnigi kampaanias osalenu võiks pälvida sariliikuja tiitli, näiteks kogunes pärnulanna Klaarika Prii kontole 52 liikumiskorda üle paarisaja kilomeetriga. Teiste seas paistsid regulaarsusega silma 39 korraga Marina Ristal ja 28 tretiga Piret Bart. Ühtekokku nautis sündmuse raames liikumist 95 inimest, kellest paljud käisid rajal mujalgi kui suvepealinnas. Kui kõik 737 liikumiskorda summeerida, saab muljet avaldava 7193 kilomeetrit – ligikaudne vahemaa, mis tuleks läbida, ületades näiteks Aafrika mandrit kõige laiemas kohas.

Euroopa mobiilsus- ja spordinädala raames korraldatud kampaania eesmärk oli kaasata rahvast liikuma innustava eeskuju toel. Linna arvukaid kergliiklusteid ja metsaradu võis läbida eri moel: käia keppidega või ilma, sõita ratastel-rulluiskudel või joosta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles