Tantsugala näitab maailma läbi lapse silmade

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
“Tänapäeval ja veel enam tulevikus vajame igas olukorras kohanevat tööriista ­nimega loovus,” leiab koreograaf ja lavastaja Rauno ­Zubko.
“Tänapäeval ja veel enam tulevikus vajame igas olukorras kohanevat tööriista ­nimega loovus,” leiab koreograaf ja lavastaja Rauno ­Zubko. Foto: Sille Annuk

Pärnu kontserdi­majas toimub täna õhtul suur tantsuhariduse pidu, kus tantsu olulisust tähistavad koos nii noored esinejad, õpetajad, tantsukoolide juhid, tantsuhariduse toetajad, lapsevanemad kui publik.

Tantsuhuvihariduse galal astuvad üles Eesti tantsuhuvihariduse liidu liikmeskoolide õpilased kontsertlavastusega “Läbi lapse sil­made”.

Galakontserdi lavastaja Rauno Zubko on võtnud eesmärgiks tuua fookusesse noorte loomingulisus, et osataks seda väärtustada. Ühtlasi soovib ta nüüdisaja võistluslikus maailmas pöörata tähelepanu sõprusele ja koos tegutsemisele.

“Tänapäeval ja veel enam tulevikus vajame dünaamilist ja igas olukorras kohanevat tööriista ­nimega loovus – see on parim abiline meile täiskasvanueas ja suurim kingitus lapsepõlves uute katsumustega hakkamasaamiseks,” selgitab Zubko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles