Suur pildigalerii: Tõstamaa sügisjooksu esikoha noppis triatlonitšempion

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy

Tõstamaa 36. sügisjooks meelitas eile pärastlõunal rajale paarsada suurt ja väikest spordisõpra.

Kõige nobedamini läbis 7,5 kilomeetri pikkuse raja Eesti tänavustel meistrivõistlustel poolpikas triatlonis triumfeerinud Timmo Jeret, kel kulus distantsi läbimiseks 25 minutit ja 33 sekundit.

Teise koha saavutas võitjast 15 sekundit maha jäänud Põhja-Pärnumaa valla esindaja Enari Tõnström ja kolmas oli täpselt 26 minutiga finišisse jõudnud Igor Skatško jooksuklubist Tempo.

Naiste kiireim oli 28.29 kirja saanud Anu Piiroja oma õpilase Elnora Ariku ja Audru jooksja Piret Barti ees.

Koos pisikestele mõeldud mürakaru- ja lastejooksudel ning kõnnil osalejatega sportis Tõstamaal ligemale 200 spordisõpra.

„Väga tore on näha, et jooksule tullakse kaugemaltki ja osalejate hulgas on noori, kelle vanemad või vanavanemad on sellest võistlusest aastate jooksul osa võtnud,” ütles Tõstamaa sügisjooksu eestvedaja Toomas Rõhu. „Meil on seina peal vanad protokollid väljas ja noored uurivad, kuidas kannatavad nende ajad võrdlust isade-emade või vanavanemate kunagiste tulemustega.”

Rõhu sõnutsi läks tänavunegi võistlus igati korda, ehkki samal ajal toimus Eestis teisigi jooksuüritusi, mis mõne osaleja enda juurde meelitas.

„Ilmataadile paistab Tõstamaa jooks meeldivat,” arvas Rõhu. „Öösel läks sadu päris kõvaks, kuid jooksu ajaks saatis ta meile ilusa päikeselise ilma.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles