Retroautod teevad paraadsõidu maanteemuuseumi

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Lada fännid lõpetavad hooaja paraadsõiduga Pärnust Põlvamaale maanteemuuseumi.
Lada fännid lõpetavad hooaja paraadsõiduga Pärnust Põlvamaale maanteemuuseumi. Foto: Lilli Tölp

Nõukogudeaegseid nostalgiaautosid koondav Lada Ride’i klubi lõpetab laupäeval hooaja paaraadsõiduga Pärnust Põlvamaale maanteemuuseumisse.

Varbusesse sõidetakse altpoolt Võrstjärve läbi Abja-Paluoja, Karksi-Nuia, Tõrva ja Otepää.

“Maanteemuuseumi viiv tee on vana käänuline postitee kurviliste tõusude ja langustega, mis on omamoodi põnev,” iseloomustas nostalgiaautosid koondava klubi eestvedaja Martin Veltmann teed.

Ta ei osanud öelda, kui palju Ladasid laupäevale retkele stardib, kuid loodetavasti on neid niisama palju kui suvisetel väljasõitudel, kui üheskoos on liigutud paarikümne autoga. Veltmann lisas, et kui huvilisi leidub, saab Ladade karavaniga liituda tee pealgi.

Maanteemuuseumis tehakse nostalgiasõidul osalejatele giidituur. “Suvel avati muuseumis uus masinahall, mis on omamoodi huvitav vaatamine. Olen seal neli korda käinud ja iga kord avastanud midagi uut,” ütles Veltmann.

Tagasiteel möödub paraad Võrtsjärvest põhja poolt ja suvepealinna naastakse Viljandi kaudu.

Laupäevane retk jääb Lada fännidele selle hooaja viimaseks ja talveks aetakse vanad sõidukid garaaži ulu alla.

“Üldjuhul on tegemist hobiautodega, mida talvel soola sees ei lörtsita, sest muidu poleks kevadeks enam midagi järel,” märkis Lada Ride’i eestvedaja. “Viimane ühissõit tuleks just selle pärast kaasa teha, et see ei jääks talvel kripeldama.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles