Pärnu kunstide maja noori saatis edu Serbias

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Rõõmsad ja õnnelikud Elizaveta Dmit­rijeva, Analore Närep ja Dmitri Lazarski ­diplomite ja medalitega Serbias.
Rõõmsad ja õnnelikud Elizaveta Dmit­rijeva, Analore Närep ja Dmitri Lazarski ­diplomite ja medalitega Serbias. Foto: Erakogu

Pärnu kunstide maja õpilased ja õpetajad osalesid esimest korda Serbia pealinnas Belgradis rahvusvahelisel noorte muusikute konkursil Angel Voice Classical Competition. Arvestades, et ainuüksi Belgradis elab kolm miljonit inimest ja Eesti Vabariigis riigi peale umbes 1,1 miljonit, olid pärnakad oma väga heade tulemuste üle topelt rõõmsad.

Õpilasi saatnud Kristin Mei sõnutsi oli lõviosa noormuusikutest kohale tulnud Serbiast, peale Eestist pärit lauljate ja instrumentalistide olid esindatud Rumeenia, Itaalia, Küprose ja Türgi lauljad ja pillimängijad. “Suur osa Serbia noori lauljaid õpib klassikalist laulu, kuna pop-jazz-laulu õpetatakse ainult mõnes muusikakoolis. Nii oli meeldiv näha ja kuulda väga heade oskustega noori lauljaid,” avaldas Mei.

Elizaveta Dmitrijeva kunstide maja klaveriõpetaja Jelena Potštari klaveriklassist ja Dmitri Lazarski Marju Mäe flöödiklassist saavutasid kõrgete punktisummadega esikoha instrumentalistide kategoorias. Analore Närep Aita Kaaveri lauluklassist pärjati esimese koha ja eriauhinnaga Eesti rahvalaulude meeleoluka esituse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles