Are koolis peeti ettevõtlusnädalat

Copy

Möödunud nädalal oli Are koolipere ettevõtlusnädala lainel, kui viie päeva jooksul toimusid üritused, erialatunnid ja väljasõidud ettevõtetesse.

Algklassiõpilased joonistasid teemanädalal oma tuleviku ametit, laste joonistustest pandi kokku kirev näitus. Menukamateks elukutseks osutusid õpetaja, juuksur, juutuuber ja jalgpallur.

Esimese ja teise klassi koolijütsid külastasid teemanädala käigus kõrsikutsehhi Pärnu-Jaagupis.

Kolmanda-neljanda klassi õppurid kuulasid lugusid raamatust “Raul ja tema sõbrad”, valmistasid ja müüsid jäätist, harjutasid koostööd ja ehitasid endale panga. Kolmapäeval külastas koolitunde ettevõtja Kersti Kullimaa, kes rääkis suussulavatest tortidest ja patside punumisest.

Viies ja kuues klass said ettekujutuse linnaosade ülesehitusest: asustati linnapiirkondi, loodi tühjalt seisvasse majja uus ettevõte ja ehitati kastivabrikut. Neid käis harimas keskkonnaameti vee peaspetsialist Elina Leiner, kes kõneles vee puhtusest ja vett säästvast majandamisest. Viiendikud läksid külla kosmeetikule ja Are vabatahtlikele tuletõrjujatele.

Seitsmendikele, kaheksandikele ja üheksandikele andsid tunde põnevad esinejad. Esmaspäeval mängiti koos Junior Achievement Eesti koolitajatega kolme tunni jooksul majandusmängu “Raha rändab”. Teisipäeval väisasid kõik Pärnus inspiratsioonipäeva, kus jagati aasta ettevõtlusauhindu. Nomineeritud olid Are kooli eduloodki.

Kõik õpilased osalesid kahes hingelähedasemas töötoas ja andsid selle kohta hiljem tagasisidet. Kolmapäeval said noored osa Rajaleidja töötubadest ja karjäärinõustamisest.

Neljapäeval mängiti mängu “Vali oma edutee” ja kuulati Tõnu Mertsina videoloengut “Millest sõltub minu palk?”.

Reede kulus õpilasperel ettevõtete väisamisele: nooremad käisid Sindis trükikojas ja muuseumis, viies ja kuues klass aga saunaahjude ja vooditarvikute tootjate juures Pärnus, kõige vanemad õppurid kuulasid Tehnopoli teaduspargi noormeeste loengut säästvast majandusest, idufirmadest ja tervisetehnoloogiast ning päeva lõpetuseks külastati elastikniiti tootvat ettevõtet Sindis.

Õpilased jäid üritusega rahule ja leidsid, et saadud teadmisi läheb edaspidi väga vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles