Vene ja Kuninga kool tõmbasid ühisprojekti otsad kokku

, projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühistegevused andsid eesti ja vene õppekeelega noortele uusi teadmisi ning eneseteostusvõimalusi.
Ühistegevused andsid eesti ja vene õppekeelega noortele uusi teadmisi ning eneseteostusvõimalusi. Foto: Leili Sägi

Septembri algusest väldanud projekti „Võrdselt ja väärikalt“ aeg on täis saanud. Eelkõige suhtlemise ja koostöö kaudu püüti projekti käigus suurendada noorte kodanikuküpsust ning eri keeletaustaga õpilaste sallivust. Mitmed õppekäigud ja ühistegevused andsid eesti ja vene õppekeelega noortele uusi teadmisi ning eneseteostusvõimalusi.

Eesti ajaloo mõistetavamaks muutmise eesmärki teenis okupatsioonide muuseumi külastus ühena viimastest õppekäikudest. See andis noortele värvika pildi poole sajandi pikkuse ajalõigu kohta Eestis.

Sama päeva pärastlõunal valmisid meie peamiste riiklike sümbolite tähtsuse rõhutamiseks õppeotstarbelised animafilmid „Eesti hümni lugu“, „Eesti lipu lugu“, „Eesti vapi lugu“ Nukufilmi lastestuudios.

Õpilased jagunesid kolme rühma juba novembris, otsisid internetist teavet sümbolite sünniloost ja koostasid stsenaariumid. Animafilmide peategelasteks on eesti ja vene laps ning läbi nende silmade avataksegi kõik kolm lugu. Filme on kavas näidata edaspidi kodanikupäeval algklasside õpilastele.

Projekti pidulikul lõpetamisel Kuninga koolis said kõigepealt sõna mõlema kooli õpilaste esindajad, kes avaldasid kahjutunnet, et kõik läbi saab, sest „oleks tahtnud veel midagi koos teha“.

Veerandilõpu rutus olid osalemiseks aega leidnud ka direktorid Urve Krause ja Vladimir Klevtsov, kelle sõnavõttudest kostus rahulolu koolide koostööst, eelarvamuste vähenemisest üksteise suhtes ning noorte kodanikuaktiivsuse kasvust lõiminguprojektide tulemusel.

Direktoritele kingiti väljaprinditud e-raamat kauneimate isamaaluuletustega ning värskelt valminud animafilmid.

Õpilased esinesid muusikapalade ja lauludega. Kõik osalejad said tänukirjad. Huviga vaadati parimate hetkede ja arvamuste slaidiesitlust, palju elevust tekitas omaloodud animafilmide esilinastus.

Pärast tagasisidelehtede täitmist tehti veel viimane ühispilt. Ürituse lõpetas ühine kringlisöömine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles