Tempel alustab rännujuttude õhtuga ja otsib maailmarändureid

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Margus Rebane Usbekistanis.
Margus Rebane Usbekistanis. Foto: Erakogu

Pärnu kultuuriklubi Tempel teeb täna õhtul algust oma uue rännujuttude vestmise sarjaga Rännupaun, kus maailmarändurid jagavad oma kogemusi kaugeilt mailt. Esimene külaline on ajalehtedest korvide punujana tuntud Margus Rebane, kes räägib oma seiklustest Usbekistanis, aga on käinud paljudes teisteski riikides.

Jagatakse praktilisi näpunäiteid ja lustakaid seike. Vestlust aitavad ülal hoida Olavi Kõrre ja Andres Tölp.

“Käisin välja idee ja põrgatasin Andresele palli. Ta mõtles natuke ja põrgatas mulle siis vastu. Asusime arutama, kuidas saaks selline sari võimalikuks. Ja olen väga tänulik, et Andres oma ruumidesse mind lasi ja me saame hakata sellisel kujul koostööd tegema,” lausus Kõrre.

Et sari saaks sisukas ja mitmekülgne, ootavad mehed nüüd endaga ühendust võtma neid inimesi, kes on ringi rännanud või kuhugi põnevasse paika oma elus sattunud ning valmis sellest teistelegi rääkima umbes tunni aja vältel. Mida kaugem ja eksootilisem, seda ägedam. Alati ei peagi koht olema nii tähtis, vaid rõhk võib olla reisimisviiside tutvustamisel.

“Reisimine ei piirdu ainult sellega, et ostad lennupileti edasi-tagasi. On ka võimalik rännata mootorratta, laeva, rongiga,” selgitas Kõrre. Väga huvitav oleks kuulda, kui mõni on hääletades kusagil ära käinud.

“Minu viimane reis Horvaatiasse oli näiteks üheotsalennupiletiga. Tagasi tulin maitsi rongide, busside, autodega,” jätkas Tölp. Klubis on fotode ja videode näitamise võimaluski. Kui keegi eelistaks rääkima tulla sõbraga, on seegi teretulnud.

Sari on esialgu mõeldud toimuma neljapäeviti kord kuus oktoobrist aprillini. Templi uksed avatakse kell 19 ja akadeemiline veerandtund hiljem saab kõneleja sõna. Vestlusõhtu on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles