Ees ootab rida jõulukontserte

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorkuu ja Rosanna Lints lähevad jõulutuurile.
Noorkuu ja Rosanna Lints lähevad jõulutuurile. Foto: promo

Kui jõululaupäev on üsna üritustevaene, siis alates pühapäevast saab Pärnus kaasa elada järjest tulevatele jõulukontsertidele.

Otsa teeb pühapäeval lahti rokkansambel The Sun, kes astub Pärnu kontserdimaja lavale kavaga “The Sun Symphonics”. Omanäolisel kontserdil esinevad Eesti juhtivad rokkarid koos üle-eestilise noorte sümfooniaorkestri, Dagmar Oja ja Rolf Roosaluga. Kontserti dirigeerivad Jüri-Ruut Kangur ja Tomi Rahula.

The Sun on öelnud oma kontserdi kohta, et nende taotluseks on saavutada täiuslik harmoonia naturaalsete pillide ja rock’n’rolli vahel.

Seega heliloojad ja seadeteloojad on püstitanud eesmärgi reformida sümfooniaorkestri sound’i, tuua see lähemale tavapublikule ja samas avardada rokkmuusika piire, vōimendades nii kahe peaaegu vastanduva nähtuse sümbioosist tekkivat energiat.
Esitatavate palade seaded on teinud Andrus Rannaääre ja Tomi Rahula.

Esmaspäeval saab Pärnu Eliisabeti kirikus kuulata kelladeansambli Arsis jõulukontserti.
Kontserdi põhiteoseks on Peeter Vähi “Pronksipeegeldused”, mis on kirjutatud kolmele kelladeansamblile, mis tavapärasest erineva koosseisu ja tänapäevase helikeelega toob käsikellad kogu oma ilus ning jõulisuses publiku ette. Kontserdil on kaastegevad Arsise noorte kelladeansamblid ja Tartu kelladeansambel. Dirigent on Aivar Mäe.

Teisipäeval, 27. detsembril esitavad Pärnu kontserdimajas oma võtmes jõulumuusikat ansambel Noorkuu ja “Superstaari” saatest tuttav Pärnu neiu Rosanna Lints.

90minutiline kontsertprogramm sisaldab nii ansambli värsket loomingut, vanu hitte kui loomulikult ajakohaseid jõululaule. Ansambel lubab üllatada publikut asjadega, mida Noorkuu kontsertidel ei ole varem nähtud.

Kolmapäeval esineb Eliisabeti kirikus ansambel Jäääär kavaga “Jääorel”.
Ansambel kasutab oma lugude mängimiseks kirikuorelit ja see annab Jääääre muusikale täiesti uue ning pühaliku näo. Ansambliliikmete sõnade kohaselt ei leia isegi mujalt maailmast sellist kooslust nagu orel, tšello, steelkitarr ja iiri viled.

Kontserdil kõlavad lood räägivad aga ikka laualinadest, andeks andmisest, mägede taha ununenud meelest ja muustki.

Peale Jääääre on laval orelimängija Ulla Krigul ja tšellist Ann Kuut.

Jõulukontserdiralli lõpetavad tuleval reedel, 30. detsembril samas kohas Hanna-Liina Võsa ja Oliver Kuusik kavaga “Jõulutähed”. Kirikukontserdil esitavad solistid tuntud jõululaule ja originaalloomingut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles