Galerii: Jaak Sooäär ja Riho Sibul tõlkisid muusikasse Juhan Liivi luulet

Copy

Laupäeva õhtul astus Pärnus kultuuriklubis Tempel publiku ette ansambel Juhan, kes tõi kuulajateni emotsioonirikka kava, mis hõlmas Juhan Liivi tekstidele kirjutatud muusikat ballaadidest rokini.

Ansamblis musitseerivad sellised tuntud Eesti muusikud nagu Riho Sibul, Jaak Sooäär, Henno Kelp ja Andrus Lillepea.

Kitarrist Sooäär avastas Juhani Liivi tundeküllase maailma juba koolipäevil. Taasavastas ta selle võlu Liivi 100. sünniaastapäeva eel ja see inspireeris teda muusikat looma.

Esimene valik Juhan Liivi tekstidele kirjutatud laule valmis muusikul aastal 2012, järgnesid kontserdid ja heliplaat “Juhan” (2013).

“Paljud Juhan Liivi luuletused on justkui eile kirjutatud ja sobivad tänapäeva Eesti eluolu iseloomustama: nende luuleridade sotsiaalne teravus justkui kirjeldaks olukorda praeguses Eestis,” ütleb Sooäär.

Liivi luulest uut kava koostades jätkab Sooäär Eesti asja ajamist heade kaasteelistega.

“Sibul, Kelp ja Lillepea on minu lemmikmuusikud Eesti rokilaval. Neil kõigil on väga tugev isikupära. Nad kõik olid algusest peale valmis Juhani teemadel kaasa mõtlema ja kaasa mängima,” avaldab Sooäär. “Riho Sibul on suurepärane Liivi tekstide mõtestaja ja ta kasutab selleks isepäraseid vokaalseid värve, eriti tumedamaid tämbreid.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles