Eterniidi kogumisringid jagunevad suure huvi tõttu mitmele päevale  

Pärnu Postimees
Copy
Kõigil 20. oktoobriks eterniidikogusest teadaandnutel ja tasuta eterniidiveole registreerinutel viiakse kraam kindlasti ära, küll aga ei pruugi transport toimuda täpselt sel kuupäeval, nagu esialgu plaaniti.
Kõigil 20. oktoobriks eterniidikogusest teadaandnutel ja tasuta eterniidiveole registreerinutel viiakse kraam kindlasti ära, küll aga ei pruugi transport toimuda täpselt sel kuupäeval, nagu esialgu plaaniti. Foto: Mihkel Maripuu

Võimalus tasuta eterniiti ära anda tekitas Pärnu keskuslinna ja kolme osavalla elanikes nii suurt huvi, et kavandatud kogumisringidest ei piisa materjali äraveoks. Seetõttu toimub eterniidivedu peale plaanitud kolme laupäeva (26. oktoober, 2. ja 9. november) teistelgi päevadel.

Kõigil, kes 20. oktoobriks Pärnu linnavalitsusele oma eterniidikogusest teada andsid ja tasuta veole registreerisid, viiakse eterniit ära, küll aga ei pruugi transport toimuda täpselt sel kuupäeval, nagu Pärnu linnavalitsus ja AS Ragn Sells esialgu plaanisid. Pärnu linnavalitsuse keskkonna ja heakorra peaspetsialisti Marve Virunurme kinnitusel võetakse telefonitsi ühendust kõigi kodanikega, kes oma eterniidist teada andsid ja end kirja panid, ning antakse teada, millal kogumisring nendeni jõuab.

Tõstamaal ja Audrus toimub eterniidivedu 26. oktoobri kõrval 23., 24. ja 25. oktoobrilgi.

Pärnus oli esiti kavas korjata eterniit kokku 2. novembril ja Paikusel 9. novembril.

Paikuselt avaldas eterniidi äraveo soovi kümme kodanikku ja neilt viiakse kraam ära lubatud ajal.

Keskuslinnas tuleb ühe veopäeva asemel mitu kogumisringi, sest kõikide registreerunute juurde Ragn Sellsi masin 2. novembril ei jõua.

Lisanduvate veopäevade ajad selguvad.

“Me helistame kõik registreerunud enne läbi, selgitame olukorda ja anname teada, millal Ragn Sellsi auto eterniiti peale võtma tuleb,” lubas Virunurm.

Peaspetsialisti sõnutsi võis eeldada, et keskuslinnast paneb end eterniidiveole kirja 40–50 inimest, aga lõpuks tuli huvilisi kaks korda enam.

“Paljud helistajad ütlesid, et ei ole omal käel eterniidist vabanenud, sest selle transportimine käib üle jõu,” ütles Virunurm.

Isegi Audrus, kus alles kevadel eterniidivedu toimus, laekus sügisesele kogumisringile soovijaid üle ootuste palju.

“See on ju tore, et inimesed haaravad omavalitsuse pakutavast võimalusest kinni. Ent näitab ka seda, et samasugust aktsiooni tuleb omavalitsusel edaspidi organiseerida,” nentis Virunurm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles