Metsa tänaval avatakse jäätmepunkt

Pärnu Postimees
Copy
Pärnus Metsa tänaval avatakse uus jäätmepunkt, kuhu saab viia nii ohtlikke kui ka elektri- ja elektroonikajäätmeid.
Pärnus Metsa tänaval avatakse uus jäätmepunkt, kuhu saab viia nii ohtlikke kui ka elektri- ja elektroonikajäätmeid. Foto: Lilli Tölp

Homme avatakse Pärnus Metsa tänaval uus jäätmepunkt, kuhu saab viia nii ohtlikke kui ka elektri- ja elektroonikajäätmeid.

Jäätmepunkt asub Metsa 1 maja taga aiaga piiratud territooriumil. Punkt on avatud igal kolmapäeval kell 16-18 ja laupäeviti kell 9-13.

Ohtlike ning elektri- ja elektroonikajäätmete ära andmine on tasuta. Teenus on mõeldud ainult eraisikutele.

Ohtlikud jäätmed on näiteks vananenud ravimid, patareid ja vanad akud, värvid, kemikaalid, õlifiltrid, luminestsentslambid, elavhõbedaga kraadiklaasid, aerosoolid, pulber- ja vahtkustutid, lahused, happed, liimid, õlised kaltsud ja muu taoline.

Elektri-ja elektroonikajäätmetest võib jäätmepunkti tuua näiteks televiisoreid, külmkappe, pesumasinaid, boilereid, telefone, päevavalgustuslampe ja monitore.

Pärnu abilinnapea Siim Suursilla hinnangul asub uus jäätmepunkt logistiliselt heas kohas, sest selle naabrusse jäävad suured tiheasustusega elurajoonid nagu Mai, Raeküla, Riia maantee piirkond, rannarajoon ja kesklinn, mille elanikel seni kodulähedane jäätmepunkt puudus.

„Kõigil linnaelanikel ei ole autot ega ka muud transpordivõimalust, et tuua suured kodumasinad või ohtlikud jäätmed Raba tänava lõppu Paikre jäätmejaama. Metsa tänaval avatav jäätmepunkt muudab sellistest jäätmetest vabanemise oluliselt lihtsamaks,“ märgib Suursild.

Kui jäätmepunktid võtavad vastu ohtlikke ning elektri- ja elektroonikajäätmeid, siis jäätmejaamadesse saab lisaks ohtlikele ning elektri- ja elektroonikajäätmetele viia ka suur-, metalli-, ehitus- ja lammutusjäätmeid ning vanu rehve.

Peale Raba tänava jäätmejaama töötavad Pärnus jäätmejaamad ka Põlendmaal, Lavassaares, Tõstamaal ja Audrus. Audrus on jäätmepunkt.

Jäätmete liigiti sorteerimine ning jäätmejaamade- ja punktide kasutamine aitab vähendada ohtlike jäätmete sattumist olmeprügisse ja loodusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles