Pärnu lasteaed pälvis maanteeameti tunnustuse

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Liblika lasteaed peab oluliseks laste teavitustööd ohuolukorras käitumisel.
Liblika lasteaed peab oluliseks laste teavitustööd ohuolukorras käitumisel. Foto: Mailiis Ollino

Selgusid maanteeameti liiklusohutusauhinna võitjad, teiste seas hinnati auhinnavääriliseks Pärnu Liblika lasteaed.

Liiklusohutuse auhinna eesmärk on väärtustada ning avaldada tänu isikutele ja organisatsioonidele, kes oma töö või ühiskondliku tegevusega on enda asutuses või paikkonnas silma paistnud liiklushariduse korraldamise ja liiklusohutuse edendamisega.

Lääne regiooni liiklusohutuse sündmuse auhinna võitis Liblika lasteaed üritustesarja “112” korraldamise eest Pärnu linna lasteaedade lastele ja õpetajatele.

“Suur rõõm on tõdeda, et meie ümber märgatakse ja soovitakse tunnustada tublisid tegijaid ja säravaid tegusid. Tunnustatud inimesed ja silmapaistvad teod on eeskujuks meile kõigile,” ütles maanteeameti ennetustöö osakonna ekspert Solveig Edasi. “Maanteeamet on tänulik, et Eestis on nii palju inimesi, kes vabatahtlikult panustavad viisakasse liikluskultuuri ja liiklusohutuse nullvisiooni täitumisse.”

Liblika lasteaed tähistas veebruaris Euroopa hädaabinumbri 112 päeva koos teiste lasteaedadega suurüritusega “Ma saan hakkama”, kus keskenduti hädaabinumbri teadlikkuse tõstmisele ja liikluskasvatusele. Mängulise tegevuse kaudu tuletati lastele meelde, mis number on 112 ja mida hädaabinumbril helistades öelda.

Lapsed mängisid üritusel läbi olukorra, kus sõidutee ääres kelgutajatega juhtus õnnetus.

“Ohuolukorda läbi mängides jääb lastele kõige paremini meelde, kuidas turvaliselt käituda. Samuti annab selline mäng võimaluse näidata lastele, kuidas koostöös jõutakse kiiresti abi anda,” selgitas üritusel mängu vajalikkust Liblika lasteaia direktor Aime Dreimann.

112 päeva üritus toimus Liblika lasteaiapere organiseerimisel neljandat korda, ettevõtmisest said osa külalised Raeküla, Pöialpoisi ja Kellukese lasteaiast, kokku 120 viie- kuni seitsmeaastast mudilast.

Võitjatele antakse auhinnad üle novembri lõpus Jõgevamaal Kuremaa lossis. Kokku tunnustatakse 25 eluhoidjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles