Endine maavanem: kunstisadama jaoks tuleks linna eelarvesse planeerida 300 000 eurot (4)

Kalev Kaljuste
Copy
Sotsist linnavolinik Kalev Kaljuste tahab teha volikogule ettepaneku arvestada Pärnu linna eelarves järgmisel aastal Läänemere kunstisadama esimese järgu ehitamiseks vajaliku rahaga.
Sotsist linnavolinik Kalev Kaljuste tahab teha volikogule ettepaneku arvestada Pärnu linna eelarves järgmisel aastal Läänemere kunstisadama esimese järgu ehitamiseks vajaliku rahaga. Foto: Urmas Luik

Praegused sündmused Läänemere kunstisadama rajamise ümber Pärnus meenutavad mulle veidike süžeed raamatust “Vanamees ja meri”: tubli vanamees püüab igal moel tõestada, et idee, mille ta omal ajal välja käis, elab suurepäraselt tänapäevalgi. Jaguks meil julgust ja siirast tahet, saaksime geniaalse mõtte Pärnus ellu viia, luua Läänemere-äärsetele riikidele kunstisadama.

Aktsepteerin linnapea ambitsiooni ehitada välja Läänemere kunstisadam tervikuna, see tähendab, et valmivad nii maapealne osa kui üheksa riigi paviljonid. Hea plaan, aga sinna võiksime liikuda etapi kaupa ja aastal 2025 oleks kõik soovitu valmis.

Oleme ausad: Tallinna ja Tartu ongi kultuuriobjektidele riigilt suurrahastust saanud (Eesti Rahva Muuseum, Kumu), miks siis ei võiks seda saada Pärnu ja Läänemere kunstisadam?

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles