Võrdsete võimaluste volinik Pärnu rahvasaadikutele: Vähemuste ahistamine võib viia trellide taha (9)

Pärnu Postimees
Copy

Täna keskpäeval alanud Pärnu linnavolikogu istungil astus siinsete rahvasaadikute ette võrdsete võimaluste volinik Liisa Pakosta, kes kõneles põhiõiguste mõisteruumist kohaliku omavalitsuse ja avaliku sektori vaatenurgast. Pakosta esines volinikele pärast kaht vabasse mikrofoni rääkinut.

Pakosta selgitas volinikele, milliseid gruppe käsitletakse Eestis vähemusena ja et nende sekka kuuluvad LGBT-kogukonna esindajadki, kelle vastu on Pärnu linnavolikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna liikmed viimasel ajal sõna võtnud.

Võrdsete võimaluste volinik tutvustas siinsetele rahvasaadikutele, et vähemuste diskrimineerimine, sellele õhutamine ja ahistamine on seadusrikkumised, mille eest võib karistada vangistusega

Võrdsete võimaluste volinik Liisa Pakosta käis Pärnumaal kahepäevasel visiidil. Üks ajendeid ­tulekuks oli see, et ­kohalikud konservatiivid kiusasid seksuaal­vähemusi.
Võrdsete võimaluste volinik Liisa Pakosta käis Pärnumaal kahepäevasel visiidil. Üks ajendeid ­tulekuks oli see, et ­kohalikud konservatiivid kiusasid seksuaal­vähemusi. Foto: Urmas Luik/Parnu Postimees

Samuti märkis Pakosta, et kohaliku omavalitsuse ülesanne on vähemusi toetada.

Pärnumaal kahepäevasel visiidil Pakosta andis tunde Surju põhikoolis ja Koidula gümnaasiumis ja kohtus ühiskondlike organisatsioonide esindajatega.

Linnavolikogu arutas täna veel teisel lugemisel linna 2019. aasta teise lisaeelaret.

Veel oli arutuse all volikogu mitme komisjoni koosseisu muutmine ja detailplaneeringud. Eri teemadel päriti aru Pärnu linnapealt Romek Kosenkraniuselt ja abilinnapealt Rainer Aavikult.

Võrdõigusvolinik Liisa Pakosta selgitas Pärnu linnavolinikele seksuaalse sättumuse põhimõisteid.
Võrdõigusvolinik Liisa Pakosta selgitas Pärnu linnavolinikele seksuaalse sättumuse põhimõisteid. Foto: Urmas Luik
Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles