Jüri Lebedev: Tragöödia või statistika?

Jüri Lebedev
, Pärnu linnavolikogu liige (Reformierakond)
Copy
Ehkki siseminister on Paikuse autodroomile lubanud pidurit tõmmata, paistab Pärnu linnavalitsusel olema kindel kavatsus arendusega edasi minna.
Ehkki siseminister on Paikuse autodroomile lubanud pidurit tõmmata, paistab Pärnu linnavalitsusel olema kindel kavatsus arendusega edasi minna. Foto: Urmas Luik

Ühele verisele diktaatorile omistatakse fraas Ühe inimese surm on tragöödia, tuhandete inimeste surm aga statistika”. Kuulanud avalikku lindistust Pärnu linnavalitsuse, Paikuse osavallakogu ja Paikuse elanike avalikult arutelult Paikuse politseikooli autodroomi saatuse üle, tahaks vägisi parafraseerida: ühe inimese elukvaliteedi langus on tragöödia, 400 elukvaliteedi langus aga statistika.

1990. aastal Paikusele loodud politseikool on kasvanud samamoodi kui Pärnu ja Eesti Vabariik. Õppeasutus on uuenenud ja arenenud, kitsaskohaks on kujunenud kadettide sõiduoskuse lihvimiseks tarvilik autodroom. Mitte keegi, isegi ­Linnuriigi elanikud ei vaidle vastu, et politseikool vajab senisest suuremat autodroomi. Küll nörritab inimesi Pärnu linnavalitsuse põikpäisus lajatada ­kadettide sõiduplats keset elamurajooni. Linnavõimu tahtmatus leida lahendusi oligi põhitoon, mis iseloomustas 22. oktoobril Paikusel toimunud arutelu.

Siseministri lubadust, et autodroomi rajamine kalevi alla pannakse, ei saa otsese ordonnantsi saabumiseni tõsiselt võtta.

Jüri Lebedev, linnavolikogu liige (Reformierakond)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles