Motomehed müttasid Gotlandi põrgus

Joel Kukk
Copy
Teisel võistluspäeval varitsesid Gotlandi põrgus motomehi sügavad porimülkad, kus paljud mehed pidid sõidu katki jätma.
Teisel võistluspäeval varitsesid Gotlandi põrgus motomehi sügavad porimülkad, kus paljud mehed pidid sõidu katki jätma. Foto: Erakogu

Paikuse motoklubi sportlased Toivo Nikopensius, Jüri Koger, Marek Trei ja Jarmo Lehiste lõpetasid hooaja Gotlandi saarel Rootsi armee tankodroomil maailma suurimal kestuskrossil, kus tosinas arvestuses kihutas 3600 võidusõitjat ja esindatud oli 14 riiki.

Motomaratoni avapäeval kihutasid põrgulikult raskel rajal kolmetunnises sõidus nelja eaklassi seeniorid. Meie meestest pääses Nikopensius liidrite hulgas rajale ja kontrollaja lõpuks sai ta kirja kuus ringi.

“Seekord vedas meil ilmaga, sooja oli üle kümne kraadi ja tuul kuivatas veeaukudes märjaks saanud riideid kiiresti,” meenutas üle 40 aasta krossitsiklil kihutanud Nikopensius sõidupäeva. “Mootorratas töötas häireteta ja tiimi abijõud olid igati tasemel. Selles möllus, kus korraga oli rajal üle 1000 sõitja, pole võimalik aru saada, millisel positsioonil asud. Lõpuks selgus, et olin oma vanuseklassis neljas, kaotades kolmandale alla poole minutiga. Minu kõige tähtsam eesmärk oli läbida kuus ringi ja selle ülesandega sain kenasti hakkama.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles