Astrid Hindriks: Ullikesed unistavad müratust keskkonnast (1)

Astrid Hindriks
, MTÜ Kodanikujulgus
Copy
Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse õppe­keskusese autodroomi tahetakse umbes kolm korda suuremaks ehitada.
Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse õppe­keskusese autodroomi tahetakse umbes kolm korda suuremaks ehitada. Foto: Urmas Luik

Artikli “Õppesõiduväljakul ei kihutata” autor on Kuno Erkmann, kes oli Paikuse vallavanem 1993. aastast ja juhib nüüd Pärnu linna Paikuse osavalda. Võimuaastad on andnud talle julguse kohelda Paikuse kogukonda kui “isake”, kes noomib poega, kes järjekordselt kahe koju tõi.

Milles on probleem? Samal ajal kui Euroopa Liidus muretsetakse müra­saaste pärast, manitseb Erkmann kogukonda, et politseikooli autodroomi laiendusele ei tasu vastu seista. Tema väide on, et kohalikud elanikud kiusavad politseikooli, olles elamurajooni vahetusse lähedusesse õppesõiduväljaku laiendamise vastu. Ta ähvardab, et kusagil on piir, kus ligikaudu 30 kohalikule tööd pakkuv õppeasutus asjad kokku pakib ja jätab Paikusele tondilossi, mida rüüstamas käiakse.

Tegelikult toetab kogukond politseikooli, hoides ära poole p...ga tehtud autodroomi laienduse. Politseikoolist peaksid tulema politseinikud, kes ­oskavad oma tööd teha liikluses ise­ennast ohtu seadmata. Peale roolikeeramise tuleb harjutada jälitamist ja pahalaste teelt välja rammimist, manööverdamist, kiirendamist, täispöördeid. Kui maksumaksja raha sisse panna, tuleb korralik kõikidele vajadustele vastav harjutusväljak ehitada. See nõuab hoopis teistsugust ruumilist lähenemist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles