Kalev Saar: Kel võim, sel õigus

, Mihkel Lüdigi nimelise Vändra muusikakooli vilistlane ja õpetaja
Copy
Vändra muusikakooli hoone Vanal tänaval. Praeguse asukoha lähistel elas kunagi Mihkel Lüdig, kelle nime kool praegu ka kannab.
Vändra muusikakooli hoone Vanal tänaval. Praeguse asukoha lähistel elas kunagi Mihkel Lüdig, kelle nime kool praegu ka kannab. Foto: Urmas Luik

Vändra muusikakooli temaatika teeb jät­kuvalt murelikuks, samal ajal on juba naljakas. Kui kõigest mõni aasta tagasi tundus, et äkki nüüd pöörduvad asjad soovitud suunas: eelmine voli­kogu võttis vastu otsuse, et praegune muusikakooli hoone tehakse korda, ja see sai valdade ühinemisel prioriteetide hulka ja ­puha ... No justkui tundus, et ­ongi ehk hästi.

Aga miski siin pole kindel ­enne, kui on kindel. Kõik tookordsed otsused on nüüdseks tühistatud. Aastatetagused koos­olekud ja sõnelused olid asjata. Taas on päevakorral muusikakooli “ainu­õige” asukohana gümnaasiumi õpilaskodu. Ometi oli see hoone ainuke, mille meie, kes me muusikakoolis töötame, välistasime. See olukord teeb kohutavalt kurvaks. Meile üritatakse rääkida suuremat sorti kokkuhoiu juttu ja et Vana tänava hoone taastamine on tohutult kallim kui kõik muud asukohad. Kas keegigi ütleks numbri, kui palju hoitaks kokku, kui muusikakool asuks õpilas­kodus? Kellel on ettekujutust, milline oleks muusikakool õpilaskodus? Missugune seest, missugune väljast? Keegi pole öelnud, kui palju ollakse suutelised ja nõus investeerima muusikakooli hoonesse. On ainult oletused ja väited, et raha ei ole ega tule ja kokkuhoid peab tulema. Ja volikogu hääletabki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles