Lihula noored alustasid kergejõustiku sisehooaega

Copy

Aastaid on noored kergejõustiklased novembris oma tegemisi sisetingimustes alustanud. Lihulas on viimastel aastatel noorte esimene üritus olnud oma piirkonna koolide lastele mõeldud kergejõustikuvõistlus.

Nii nagu varem võib seda nüüdki nimetada Lõuna-Läänemaa noorte sisekergejõustikupäevaks. Selle aasta esimene noortevõistlus lõi üle osalusrekordi: mitte kunagi enne ei ole sisehooaja avavõistlusest osa võtnud nii palju noorsportlasi.

Osalemist ei seganud olukord, et kooli uue spordihoone ehituse tõttu tuli võistlus korraldada Lihula gümnaasiumis. 30 meetri jooks koliti kooli koridori ja hüpped sooritati aulas. Nii olidki lapsed teineteisele lähemal ja iga ala sooritaja sai osa soojast kaasaelamisest.

Üleeile sportis Lihula gümnaasiumis 55 noort Lihula ja Virtsu koolist, Metsküla algkoolist, Kõmsi lasteaiast-algkoolist ja Lihula lasteaiast.

Võistlusaladeks 30 meetri jooks, paigalt kaugushüpe ja kolmikhüpe.

Noored võtsid mõõtu eri vanuseklassides, kuid võistlusel oli ka kaks osalejat, kes veel ei kuulu noorimasse vanuseklassi või on juba vanimast eaklassist ammu väljas.

Noorim osaleja oli Kõmsi lasteia viieaastane Iiris Tein, kes läbis 30 meetrit 8,7 sekundiga, hüppas paigalt kaugust 0,95 meetrit ja paigalt kolmikut 1,8 meetrit.

Tubli lapsevanem, praegugi Lihulas kergejõustikutreeningutel osalev Janne-Ly Siimon lippas 30 meetrit 5,1 sekundiga, hüppas paigalt kaugust 2.04 ja kolmikut 6.08.

Kõige nooremate, 7–8aastaste tüdrukute võistluses käis duell kahe Lihula kooli Marleeni vahel. 30 meetri jooksus ja paigalt kolmikhüppes oli Marleen Lend tulemustega 6,0 ja 1.45 parem, kuid kolmikus suutis 3.98 hüpata Marleen Takk.

Poiste samas vanusegrupis oli 30 meetris nobedaim Karl-Markus Kärp 5,6 sekundiga. Paigalt kaugus- ja kolmikhüppes suutis aga Marius Põld maanduda 1.67 ja 4.68 peal.

Veel oli jooksus nobe Henri Mänd ja hüpetes Vesse Alanurm. Esimene õpib Lihula gümnaasiumis, teine Metsküla algkoolis.

Kokku osales selles vanuseklassis kümme tüdrukut-poissi.

9–10aastaste tüdrukute vanuseklassis sai 30 meetri jooksus esikoha Radele Kanter. Lihula gümnaasiumi sporditüdruk sprintis 5,1 sekundiga. Tema kooliõde Kertu Kärp hüppas paigalt kaugust 1.84 ja kolmikut 5.28. Veel olid kiired ja hüppasid kaugele Kirsi Kunz ja Karmen Ristikivi. 

Poistest said kolm sportlast jooksus võrdse aja 5,3: Karl Reinmaa, Eenok Arpiainen Lihula gümnaasiumist ja Sten-Andre Kukispuu Kõmsi algkoolist. Paigalt kaugus- ja kolmikhüppes tegi väga ilusad hüpped Lihula poiss Kevin-Mart Põldman: vastavalt 1.97 ja 5.28.

Kokku võistles selles earühmas 19 spordilast.

Sama palju, 19 sportlast oli võistlustules 11–12aastaste hulgas.

Tüdrukutest osutus väledaimaks Helena-Caroly Kukispuu Kõmsi algkoolist, läbides 30 meetrit 4,9 sekundiga. Helena Klimpuš suutis aga paigalt kaugust hüpata 2.02 ja kolmikut 5.81. Hüpetes olid stabiilselt tublid Liset Kurnim, Meriel Vahula Lihula gümnaasiumist ja Mirell Raja Kõmsi algkoolist.

Poistest näitas parimaid tulemusi Lihula gümnaasiumi õpilane Keiro Ristikivi. Ta jooksis 30 meetrit 4,8, hüppas paigalt kaugust 2.13 ja kolmikhüppes sai kirja 5.87. Nii jooksus kui hüpetes paistsid silma veel Karl-Robin Raud ja Jakob Kastepõld Metsküla algkoolist ning Kenneth Lomp Lihula gümnaasiumist.

13–14aastaste poiste hulgas läbis Paul Lomp 30 meetrit 4,6 sekundiga. Paigalt kaugushüppes tuli tulemus 2.24 ja kolmikhüppes 6.08.

17–18aastaste noormeeste hulgas jooksis Mehis Taimsaar 30 meetrit 4,5 sekundiga. Paigalt kaugushüppes suutis ta maanduda 2.24 ja kolmikus 6.48 peal.

15–16aastaste neidude hulgas sprintis Marleen Põld 30 meetrit 4,8 sekundiga, hüppas paigalt kaugust 2.21 ja kolmikut 6.48. 

17–18aastaste neidude arvestuses sai Maria Reks 30 meetri sprindis ajaks 4,6, paigalt kaugushüppes aga 1.98 ja kolmikhüppes 5.77.

Kõik nimetatud sportlased õpivad Lihula gümnaasiumis.

Talve esimene sisekergejõustikuvõistlus oli esimene proov 29. novembris Pärnus toimuvaks “TV 10 olümpiastardi” hooaja avaetapiks.

Järgmine võistlus toimub selle kandi noortel juba 18. novembril. Siis on ainsa alana kavas kõrgushüpe. Tegemist on piirkonna traditsioonilise noorte võistlusega. Sellel kergejõustikualal on eelmistel aastatel meie piirkonna koolide õpilased mõõtu võtnud Lihulas, Virtsus, Kõmsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles