Kuno Erkmann: Jäägem faktidele truuks

Copy
Paikuse osavallakeskuse juhataja Kuno Erkmann selgitas, et sisekaitseakadeemia õppesõiduraja laiendamine ei too tulemuseks ­midagi Audru ringraja taolist.
Paikuse osavallakeskuse juhataja Kuno Erkmann selgitas, et sisekaitseakadeemia õppesõiduraja laiendamine ei too tulemuseks ­midagi Audru ringraja taolist. Foto: Urmas Luik

Rünnakud sisekaitseakadeemia Paikuse õppekeskuse alarmsõiduraja laiendamise vastu muutuvad järjest ägedamaks. Selle asemel et faktidega piirduda, tekitatakse inimestes hirme ja luuakse sümboleid. Ma olevat lausa “verine diktaator”, kes ihkavat tuhandete inimeste surma!

Kirjeldasin 8. oktoobril ilmunud artiklis harjutusi, mida õppesõiduväljakul on kavas teha. Tulevased politseinikud ei õpiks seal mitte autoga kihutamist, vaid libedal teel takistusest möödumist, slaalomit ja teisi sõiduvõtteid, mis on kasulikud igale autojuhile. Korraga harjutab väljakul neli kuni seitse sõiduautot, mille kiirus ei ületa 70 kilomeetrit tunnis. Sõiduharjutust teeb üks auto korraga, helialarmi harjutuste käigus ei kasutata.

Vaevalt küll on mõtet selleks maksumaksjate raha asfalti tampida – ­seda leiab Astrid Hindriks. Tema ettekujutuse kohaselt peaksid tulevased politseinikud harjutama hoopis jälitamist ja pahalaste teelt välja rammimist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles