Siiri Erala: Mis teil seal Pärnus toimub? (4)

Siiri Erala
, peatoimetaja
Copy
Kandidaatide kaupa valimistulemuste lahkulöömine kinnitab, et Mart Helmeta poleks saavutatud mainimisväärset tulemust.
Kandidaatide kaupa valimistulemuste lahkulöömine kinnitab, et Mart Helmeta poleks saavutatud mainimisväärset tulemust. Foto: Remo Tõnismäe

Seda küsimust olen viimasel ajal kuulnud mitu korda. Nii eestlaste kui välismaalaste suust. Põhjuseks siinsete konservatiivide võitlus seksuaalvähemuste vastu.

Samal põhjusel on Eesti avalikkuses räägitud Pärnu stsenaariumist (viide seksuaalvähemustega seotud teemasid käsitlevate ürituste nurjamisele), Pärnus karastunud konservatiivide dessantrakukesest, kiusajatele alistunud Pärnust. Sellest näib, et Pärnu on kaotamas peksupealinna mainet ja kujuneb uus kuvand.

Selline kuvand pole aga kahjuks see, mida kuurortlinn vajaks. Oleks ju tore, kui kuuldes sõna “Pärnu”, mõeldaks mujal Eestis ja Euroopas soojast külalislahkusest, headest emotsioonidest, puhkusest. Väikse käreda grupi tõttu hakkab aga suvepealinnale külge konservatiivide kantsi silt. Pidin läinud reedel saksa ajakirjanikule selgitama tagamaid, miks konservatiivid on Pärnumaal nii edukad olnud. Miks kõnetavad Pärnumaa rahvast just nende väärtused?

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles