Video: pärnakas aitas Valgevene naiskonna Eesti koondise vastu võidule

Pärnu Postimees
Copy
Eesti jalgpalli rahvusnaiskond peab sel nädalal Minskis Valgevene koondisega kaks maavõistlusmängu.
Eesti jalgpalli rahvusnaiskond peab sel nädalal Minskis Valgevene koondisega kaks maavõistlusmängu. Foto: Eesti Jalgpalli Liit

Pärnu Vapruse jalgpalliklubi valgevenelannast mängija Anastasija-Grazyna Shcherbachenia värav aitas oma maa rahvuskoondisel Eesti naiskonna üle võidu saada.

Shcherbachenia viis Valgevene koondise Minskis maavõistlusel 12. minutil juhtima. Avapoolaja lõpus õnnestus Valgevenel eduseis kahekordistada, kui Pärnu jalgpalliklubi mängija Berle Brant mängis karistusalas palli käega ja kohtuniku määratud penalti realiseeris Anastasiya Linnik.

Teisel poolajal väravaid ei löödud ja nii teenis Valgevene naiskond 2:0 võidu.

“Esimese värava puhul oleksime pidanud ohu likvideerima, sest see võimalus oli meil olemas, aga andsime palli vastasele. Kaitseliin oleks pidanud selles situatsioonis paremini tegutsema,” arvas koondise peatreener Jarmo Matikainen pärast matši.

Peatreeneri jutu järgi eelnes sarnane situatsioon teiselegi väravale.

“Võib öelda, et olime mõlema värava puhul oma mure põhjustaja. Sellest hoolimata ei mänginud minu hinnangul Berle Brant palli käega, kuigi kohtunik määras selle eest penalti. Videost ei ole seda situatsiooni kahjuks täpselt näha, aga mulle tundus, et Berlel ei olnud seal mingit soovi palli käega mängida, kuigi selle nurga alt on keeruline öelda, kas pall üldse tabas ta kätt või läks vastu külge,” seletas Matikainen olukorda.

Üldiselt jäi Matikainen mänguga rahule. “Lõime üheksandal minutil latti ja mäng oleks võinud minna teisiti. Aga vastane ei muutunud meile tegelikult väga ohtlikuks ja lõi meie väravale peale kõigest kolm korda. Saame siit mängust kaasa võtta mõndagi positiivset, taastume ja valmistume pühapäevaseks kohtumiseks. Valgevene on väga hea naiskond ja meile õigel tasemel vastane,” lausus peatreener.

Eesti naiskonna teine maavõistluse mäng Valgevene esindusega toimub Minskis pühapäeval.

Pärnumaalt pärit palluritest esindavad Minskis Eesti koondist veel Pärnu jalgpalliklubi kaitsja Marie Saar ja ründajad Kristina Bannikova ning Ulrika Tülp. Samuti on koondises Pärnust pärit Saku Sportingu poolkaitsja Kaire Palmaru.

Eesti ja Valgevene koondise maavõistluse esimene mäng on järelvaadatav Valgevene jalgpalli liidu YouTube’i kanalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles