Lapsi oodatakse marditrallile

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Riietuti vanadesse kasukatesse, määriti näod tahmaga ja käidi talust tallu viljaõnne soovimas ja mardipäeva tempe tegemas.
Riietuti vanadesse kasukatesse, määriti näod tahmaga ja käidi talust tallu viljaõnne soovimas ja mardipäeva tempe tegemas. Foto: Mihkel Maripuu

Pärnu aianduse ja mesinduse selts korraldab täna kell 17 oma Allika tänava majas marditralli, kuhu on oodatud kõik lapsed, tutvustamaks neile Eesti mardipäeva traditsiooni.

“Trallil räägime kombestikust, meisterdame maske, laulame mardipäeva laule, teeme mõistatusi, mängime mänge. Peamart on meil üliäge Kai Kannistu. Ja loomulikult läheme marti jooksma,” avaldas seltsi juhataja Terje Ojaste. “Üritus on tasuta ja ootame väga lapsi marditrallist ja esivanemate tavadest osa saama.”

Mardipäev on eestlaste üks lõbusamaid ja värvikama kombestikuga rahvakalendri päevi. Paraku jõuavad tänapäeval telerist jooksvaist filmidest ja karnevalipoodidest lasteni pigem ameerikalikud traditsioonid ­nagu halloween, mardipäevast aga enam eriti ei räägitagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles