Tallinna tantsuteater juubeldab Endlaski

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Tallinna tantsuteatri lavastus “Celebration piece” toob lavale kõrvuti Eesti ja Austraalia tantsija, Joonas Tageli ja Jack Trayleni.
Tallinna tantsuteatri lavastus “Celebration piece” toob lavale kõrvuti Eesti ja Austraalia tantsija, Joonas Tageli ja Jack Trayleni. Foto: Maris Savik/Tallinna Tantsuteater

Eesti-Austraalia lavastajad-tantsijad Joonas Tagel ja Jack Traylen tulevad äsja esietendunud, Tallinna tantsuteatri kümnendale aastapäevale pühendatud tantsulavastusega “Celebration piece” homme Pärnusse.

Tageli sõnutsi on nad võtnud algideeks sündmuste tähistamise. Nii vaatavad nad tantsulise absurdi ja komöödia abiga, kuidas me tähistame teistega ja iseendas. Lavastuse teeb põnevaks loojate erinev tantsutaust, tänu sellele põimub laval mitmekesine ja ­ainulaadne liikumiskeel, mis põhineb liikumisrõõmul.

Tagel on lõpetanud Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tantsukunsti eriala, praegu õpib ta Eesti muusika- ja teatriakadeemias rahvusvahelises füüsilise teatri magistrantuuris ja õpetab nüüdistantsu muu hulgas Tallinna balletikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles