Männimetsa talu peremeest üllatab saagirikas aasta

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Põllutööd on tehtud ja Kert Jefimov saab olla õhtul kodus koos noorima poja Elmari ja abikaasa Lainega.
Põllutööd on tehtud ja Kert Jefimov saab olla õhtul kodus koos noorima poja Elmari ja abikaasa Lainega. Foto: Mailiis Ollino

Saarde külas postkastist lehevõtja teejuhatus on üheselt mõistetav: ta käsib edasi sõita kuni ilusa majani. Männimetsa talu õigustab nime, sest selle hooned ilmuvad nähtavale männimetsa veerest. Kataloogi tüüpprojekti järgides kunagisele kartulimaale ehitatud häärber on elupuuhekiga piiratud ja ümbruse kena haljastus hakkab silma hingedekuu hämarduvas õhtuski.

Põllumajandusele pühendunud Kert Jefimov on perega Männimetsas elanud tosin aastat. ­Kohavalikul Kilingi-Nõmme südalinnast kahe ja poole kilomeetri kaugusele said otsustavaks soodsalt müügis kinnistu ja elamupiirkonna suhteline eraldatus naabermajadest. Poeme vihma eest peitu sooja kööki, kus tunnevad ennast hästi hall Briti lühikarvaline Jussi ja tavaline beežikas kodukass Sassu.

“Vihma on hoolega tulnud, maa ei võta enam vett vastu, isegi siin õues, kus tavaliselt pole loike, on need nüüd. Aga eks sügis olegi selline,” möönab vaikse hääle ja napi jutuga Kert, kellel mõttes suurenev mure talivilja pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles