Paikusel mekiti terviseampse

, Paikuse põhikooli inimeseõpetuse õpetaja
Copy
Paikuse põhikoolis tutvuti tervislike ampsudega.
Paikuse põhikoolis tutvuti tervislike ampsudega. Foto: Maris Niin

Pärnu linna ja maakonna koolide esindused – kolmeliikmelised õpilasgrupid koos inimeseõpetuse õpetajatega – kogunesid reedel Paikuse põhikooli, et üheskoos keskustleda tervislike ampsude ehk vahepalade üle.

Õpilaste tervislik toitumine on päevakohane teema ning oma ideid selles valdkonnas esitasid publikule Pärnumaa kutsehariduskeskuse õpilased koos juhendajaga, keda kuulati suure huviga.

Loengule järgnes viktoriin, kus õpilased said oma teadmised tervislikust toitumisest proovile panna. Teadmisteproovi võitis Paikuse põhikool, järgnesid Audru kool ja Pärnu Vanalinna põhikool.

Pärast viktoriini esitlesid õpilased kodutöid. Nimelt pidi iga kool valmistama ühe tervisliku vahepala, mida saab süüa püstijalu ja söögiriistata.

Fantaasiat õpilastel jätkus: maapähklivõi-korvikesed, müslibatoonid, muffinid ja muud palad, mis kõik sisaldasid inimorganismile vajalikke ja tervislikke toidu- ja toitaineid, olid pilkupüüdvad ja maitsvad ning õpilased esitlesid neid haaravalt, leidlikult ja veenvalt.

Pärast lõbusaid esitlusi said kokkutulnud kõiki hõrgutisi maitsta ja hinnangu anda. Toidulauale lisa tuli Paikuse põhikooli sööklast ja kutsehariduskeskuse kokaõpilastelt.

Ürituse korraldas Pärnu inimeseõpetuse ühingu juhatus eesotsas Pärnumaa tervist edendavate koolide koordinaatori Eva Palgi ja Paikuse põhikooli kui tervist edendav kooliga.

Paikuse põhikoolis tutvuti tervislike ampsudega.
Paikuse põhikoolis tutvuti tervislike ampsudega. Foto: Sirje Suurevälja
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles