Põhjamaade restoranide teejuht valis Eesti 100 parema hulka kümme Pärnu söögikohta

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Põhjamaade restoranide teejuhi White Guide koostatud Eesti restoranide tipp-30sse pääses Pärnust ainukesena Rannahotelli restoran.
Põhjamaade restoranide teejuhi White Guide koostatud Eesti restoranide tipp-30sse pääses Pärnust ainukesena Rannahotelli restoran. Foto: Lilli Tölp

Põhjamaade restoranide teejuhi White Guide koostatud Eesti restoranide tipp-30sse pääses Pärnust ainukesena Rannahotelli restoran. 100 söögikoha seas, millele reisijuht järgmiseks aastaks külastussoovituse annab, leiab veel üheksa suvepealinna restorani.

Rannahotelli restoran on White Guide’i tänavuses edetabelis 13. kohal, olles mullusega võrreldes langenud nelja koha võrra.

Rannahotell pälvis White Guide’i hindamissüsteemi järgi hinnangu kõrgtaseme, mis tähendab, et hindajate arvates saab söögikohast meeldiva üleüldise elamuse ja hästi valmistatud toitu.

Pärnu restoranidest on White Guide’i hinnangul kõrgtasemel restoran Raimond, mis tänavu ei pääsenud tipp-30sse.

Pärnu restoranidest on White Guide'i hinnangul kõrgtasemel restoran Raimond.
Pärnu restoranidest on White Guide'i hinnangul kõrgtasemel restoran Raimond. Foto: Ants Liigus

White Guide’is hinnatakse restorani toidu, jookide, teeninduse ja atmosfääri taset, suunda ja kvaliteeti 100 punkti skaalal. Eraldi hinnatakse toitu ehk restorani gastronoomiat, mis on lõppskoori kujunemisel tähtsaim. Seejärel lisatakse ülejäänud tulemused ja koostatakse lõpptulemus. Kõikidel hinnatavatel aladel pööratakse erilist tähelepanu ideele, kontseptsioonile, fookusele ja isikupärale.

White Guide’i hindamissüsteemi järgi on rahvusvaheline meistritase (80–100 punkti) kõrgeim, sellele järgnevad meistritase (75–79), kõrgtase (67–74), väga hea (60–67) ja hea tase (41–59).

100 parema hulka valitud Pärnu söögikohtadest nimetati väga heaks Kalamajaka kohvik, restoranid Mon Ami, Pastoraat ja Villa Wesset ning kohvik Supelsaksad. Heale tasemele jõudsid aga Hea Maa, Mahedik ja Wasa.

White Guide’i hinnangul on kolmandat aastat järjest Eesti parim restoran NOA Peakoka Pool. Teisel kohal on 180 Degrees ja kolmandal Ö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles