Tori valla noori kutsub digitaalne helimaailm

Lauri Mutso
Copy
Digitaalse pillimängu huvilisi mahub isegi väikese piljardilaua ümber palju.
Digitaalse pillimängu huvilisi mahub isegi väikese piljardilaua ümber palju. Foto: Mailiis Ollino

Jõudnud iga-aastasele Tori valla noortepäevale Sauga musta majja, kostab juba kaugelt äratuntavana Ed Sheerani hitt „Shape of you“. Kui töötuppa sisse astun, seisab hulk Tori noori ringis ümber piljardilaua, mille peale on asetatud helipult, mille küljest jooksevad kaablid omakorda tahvelarvutiteni.

Helipuldi juures seisab Sindi muusikakooli õpetaja Kait Kallau, kes parasjagu näitab noortele, kuidas tahvlis oleva äpiga saab ise muusikat mängida. Tahvli ekraanilt paistab trummikomplekti pilt ja kui Kallau sõrmega mõne pilli pihta lööb, kõlab puldiga ühendatud kõlaritest päris korralik trummikõmin.

„Me saame siit valida eri pille, näiteks...“ seletab Kallau, kuid jätab lause katki ja väledate liigutustega muudab midagi äpis. Ekraanil asenduvad trummid kitarriga ja Kallau tinistab selle virtuaalsetel keeltel lause jätkuks hoopis ühe kiire viisijupi.

„Proovime alustuseks mängida trummi, ärge kartke ja võtke tahvlid kätte!“ julgustab õpetaja. Noored on veidi häbelikud ja Kallau peab neid veel paar korda kutsuma, enne kui kõik 19 tahvlit on endale kasutaja leidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles