Marina Kaljurand: Kui täna toimuks Exiti teemal rahvahääletus

Marina Kaljurand
, Euroopa Parlamendi liige, sotsiaaldemokraat
Copy
Euroopa Parlamendi liige Marina Kaljurand teab küsitluste põhjal, et meie inimeste hinnangul on Euroopa Liidus kasvanud Eesti majanduslik heaolu, tugevnenud julgeolek ja mõjukus maailmas.
Euroopa Parlamendi liige Marina Kaljurand teab küsitluste põhjal, et meie inimeste hinnangul on Euroopa Liidus kasvanud Eesti majanduslik heaolu, tugevnenud julgeolek ja mõjukus maailmas. Foto: Konstantin Sednev

Mõnikord tundub, et Eesti ajakirjanike lemmikspordiala on avaldada avaliku arvamuse küsitlustulemusi, sest koguni kolm korda kuus saame üksikasjaliku ülevaate, kui mitu protsendipunkti on muutunud erakondade toetus. Aga mida teame sellest, kuidas suhtuvad inimesed Eesti Euroopa Liidu liikmesusse?

Ometi käib ELis praegu suur meeskonnavahetus: kohe alustab tööd nii järgmine Euroopa Parlamendi kui Euroopa Komisjoni koosseis. Seda olukorras, kus viimased viis aastat on mitme sügava kriisi tõttu olnud ELile kõigi aegade raskeimad.

Eestiski on toimunud olulised muutused: võimul on valitsusliit, mis pärast piinlikku hääletust viis Toompea lossi Valgest saalist välja ELi lipud. Ja üks koalitsioonipartnereid – EKRE (Eesti Konservatiive Rahvaerakond) – on võtnud eesmärgiks lõhkuda EL.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles