Eino-Jüri Laarmann: Kes lasi kilplased Pärnusse? (1)

Eino-Jüri Laarmann
, Pärnu linnavolikogu liige
Copy
Tallinna maantee ja Jannseni tänava ristmiku ümberehitus läheb koos torutöödega maksma kaks miljonit eurot, mis on esialgu eraldatust neli korda rohkem.
Tallinna maantee ja Jannseni tänava ristmiku ümberehitus läheb koos torutöödega maksma kaks miljonit eurot, mis on esialgu eraldatust neli korda rohkem. Foto: Mailiis Ollino

Võrdlen linnaametnikke kilplastega Tallinna maantee–Rääma tänava–J. V. Jannseni tänava ristmiku rekonstrueerimise korraldamisel. Halvemini sobivat aastaaega tee-ehituseks on võimatu leida. Kõikidel tee-ehituslikel ning maa-alustel kaeve-kaabeldus- ja torutöödel võib ilmastikust tingituna esineda tehnoloogilisi vaheaegu, mis pikendavad objekti ehitusaega.

Objekti ehituseks oli linnaeelarves 400 000 eurot. Nüüd küsitakse voli­kogult raha juurde, et saada linna teise lisaeelarvega veel 1,194 miljonit eurot. Vee- ja kanalisatsioonisüsteeme ehitab AS Pärnu Vesi, lisades ligikaudu 400 000 eurot. Kogumaksumus kuni kaks miljonit eurot.

Milleks sellised ­mõtlematud kulutused? Miks on vaja uuendada sõidutee katendit 10 257 ruutmeetrit, kuigi 2018. aastal tehti selle ülemise kihi remont? Lammutada ja uuesti ehitada möödunud ­aastal rajatud jalgratta- ja jalgteid 2631 ruutmeetrit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles