Möödarääkimised avasid pärnakale tee Itaalia koondisesse

Pärnu Postimees
Copy
Pärnust pärit aerutaja Joosep Karlson oli Eesti sõudekoondisega juba kokku leppinud, et saab koos nendega Itaaliasse Sabaudiasse laagrisse sõita, ent juhuse tahtel maandus olümpialootus hoopis Itaalia aerutamiskoondise juures.
Pärnust pärit aerutaja Joosep Karlson oli Eesti sõudekoondisega juba kokku leppinud, et saab koos nendega Itaaliasse Sabaudiasse laagrisse sõita, ent juhuse tahtel maandus olümpialootus hoopis Itaalia aerutamiskoondise juures. Foto: Erakogu

Pärnust pärit aerutaja Joosep Karlson oli Eesti sõudekoondisega juba kokku leppinud, et saab koos nendega Itaaliasse Sabaudiasse laagrisse sõita, ent juhuse tahtel maandus olümpialootus hoopis Itaalia aerutamiskoondise juures.

“Kuidas siis selline asi võimalikuks osutus? Möödarääkimiste pärast,” kirjutas Eesti aerutamiskoondise esinumber oma blogis.

Karlson oli enda sõnul Eesti sõudekoondisega kokku leppinud, et suundub nendega koos laagrisse, kuid samal ajal võttis ühendust Itaalia esikanuutaja Carlo Tacchiniga, et uurida, kas ta teab kedagi või mingit treeningpunti, kellega sel ajal Sabaudias koos harjutada.

“Peale mitut päeva vaikimist sain aga sellise vastuse, et jah, Joosep, sa võid minu ja ülejäänud koondisega koos treenima tulla,” avaldas Karlson. “Kutt oli selline aktivist, et tegi minu osavõtu võimalikuks, rääkides Itaalia alaliidu sees juba asjad enne minu kinnitavat vastust selgeks ja muretses kontaktid, kellele mina ja Eesti aerutamisföderatsioon pidid lõpliku kinnituse laagrist osavõtmiseks saatma.”

Joosep Karlson treenib koos Itaalia koondisega 1960. aasta Rooma olümpiamängude võistluspaigas Lago di Albanos.
Joosep Karlson treenib koos Itaalia koondisega 1960. aasta Rooma olümpiamängude võistluspaigas Lago di Albanos. Foto: Erakogu

Karlsoni sõnade järgi võttis Itaalia aerutamiskoondis ta kiiresti omaks ja leidis talle itaaliapärase hüüdnimegi: Joosep pole kohalikus keeleruumis ei midagi muud kui Joseppe ehk lühidalt Peppe.

“Selle hüüdnime külgepookimiseks ei kulunud paari tundigi,” märkis Eesti aerutamistipp.

“Kogu pea 20-liikmeline koondis on mind väga hästi vastu võtnud. Sportlased on motiveeritud ja distsiplineeritud ja, mis kõige tähtsam, heasüdamlikud ning tunduvad protsessi nautivat,” kiitis pärnakas ootamatult sülle langenud treenimisvõimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles