Galerii: stipendium võttis noore laureaadi õnnest sõnatuks

Karoliine Aus
, reporter
Copy

Eile tähistas MTÜ Tunne oma esimese tegevusaasta möödumist  tänuõhtuga. “Meie oleme täna siin, et julgustada teid kõiki, noori ja noortemeelseid, unistama suurelt ja panna teile südamele: ärge kaotage oma siirust ega sihti oma lugu kirjutades!” soovis õhtujuht Johann Saamann publikule.

Kui Pärnu keskraamatukogu rippsaal oli täitunud tragide noorte ja nende toetajatega, alustas programmi ajateenijast multitalent Harold Kiisler mõtlemapaneva lauluga, Kiisler esines kontsertaktuse jooksul veel. Vahva meenutuse laulu- ja tantsupeost tõid Pärnu ühisgümnaasiumi rahvatantsijad, kelle etteastet nautides võis nii mõnegi saalisolija silmist lugeda suvise tippsündmuse igatsust.

Õhtu tipphetk oli noore hakkaja stipendiumi üleandmine, selle saaja valis žürii, kuhu kuulusid Pärnu Postimehe peatoimetaja Siiri Erala, kultuuriklubi Tempel omanik ja juhataja Andres Tölp, koostöötamiskeskuse Forwardspace asutajaliige Marie Rosalie Hanni, Pärnu noorte vabaajakeskuse juhataja ja Pärnumaa noorte tugila koordinaator Annely Reile, noorsootöötajad Merlyn Jürgenson, Adelina Danilenko, Triin Mäger ja Jaana Kokk.

Kuid enne veel anti üle kolm eriauhinda. Loomingulisuse auhinna pälvis Grete Murr, kes on asutanud MTÜ Loomeruum, on Lihula koolis kunstiõpetaja ja teeb seinamaalinguid.

Tunnustus “Kes teeb, see jõuab” läks Pärnu linna noortekogu esimehele Triini Viksile, kes muu hulgas on agar vabatahtlik, noorsootöötaja Paikuse noortekeskuses, tegeleb ratsutamisega. MTÜ Tunde abikäsi Errit Kuldkepp andis välja omanimelise auhinna, mille pälvis Erik Naissaar. Noormees populariseerib tervislikku elustiili, street workout’i ehk riistvõimlemist tänaval. 

Esimese noore hakkaja stipendiumi väärtusega 300 eurot, mis kogunes naudingufestivali Tunne piletitulust, pälvis Kaari Pulst. Neiule tuli tunnustus suure üllatusena ja kui tal paluti enda tegemisi tutvustada, ei tulnudki tal kohe kõik meelde, sest neid on rohkem kui kahel käel sõrmi.

Stipendiumiavaldusi laekus 35, kuna osast noorest andis märku rohkem kui üks inimene, tuli kandidaate kokku 26.

MTÜ Tunde esindaja Karoliine Aus andis esimese stipendiumi üle Kaari Pulstile (pildil vasakul), kellele tunnustus tuli suure üllatusena.
MTÜ Tunde esindaja Karoliine Aus andis esimese stipendiumi üle Kaari Pulstile (pildil vasakul), kellele tunnustus tuli suure üllatusena. Foto: Karoliine Aus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles