Eile toimus Lihula kultuurimajas mardi-kadrilaada raames seitsmes hoidiste festival, kus võistlustulle asus 27 põnevat säilist. Auhindu jagati parimatele soolastele ja magusatele hoidistele, parimale kõrvitsahoidisele ja publik valis oma lemmiku.
Galerii: hoidisefestival üllatas kõrvitsakommide ja nõgese-porgandi-rabarberimoosiga
Lihula kultuurimaja kunstiline juht ja festivali korraldaja Liisa Vaimla rõõmustas, et aasta-aastalt on osalejaid üha rohkem. Tema sõnutsi üllatasid sel aastal enim rabarberimoos nõgese ja porgandiga ja kõrvitsamaiused, aga ka valepassionimoos.
Pärast kõikide toodetega tutvumist selgusid võistluskategooriate parimad.
Magusate hoidiste seas napsas võidu Riina Aida rabarberimoos nõgese ja porgandiga, žürii meelest oli tegu hirmutava nime, kuid põneva koosluse ja väga hea maitsega keedisega. Teise koha vääriliseks hinnati Piret Elismäe klassikaline vaarikamoos ja kolmanda koha saavutas Riina Luige valepassionimaius, mis ühtlasi võitis parima kõrvitsahoidise tiitli. Kohtunikud ütlesid, et see on omapärane, maitsev ja sobiva tekstuuriga. Peale suvikõrvitsa sisaldas see sälis chia-seemneid.
Parimaks soolaseks hoidiseks tunnistati Tiiu Sommeri vürtsikas kaste, mis žürii arvates polnud üleliia kärts, vaid mõnusa hea maitsega, mida võiks kilode kaupa osta. Teine koht läks Riina Luige küpsetatud maksapasteedile, mis oli hindajate meelest klassikaline. Nad tõstsid esile pasteedi head teralist konsistentsi. Kolmandaks tõusis Eda Männilaane pihlakamoos, mille puhul toodi välja, et see on super asendus pohlamoosile.
Publiku lemmikuks osutus Tiiu Sommeri kõrvitsamaius, mis paljude meelest sobiks hästi kommi asemel.
Žüriisse kuulusid Henri Beckmann, Lilia Urb, Gregor Hendrik Mölder, Lehte Pauts ja Anu Raudkivi.