Politseinikud kontrollisid turvavöö kinnitamist

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Turvavöö kinnitamine on muutunud elementaarseks, ent ikka leidub inimesi, kellel see kipub ununema.
Turvavöö kinnitamine on muutunud elementaarseks, ent ikka leidub inimesi, kellel see kipub ununema. Foto: Elmo Riig

Eile päeval kontrollisid politseinikud Pärnus Papiniidus ja Kesklinna silla juures, kas autodes kasutatakse turvavarustust. Üle vaadati 1201 sõidukit.

Pärnu patrullitalituse juhi Henry Murumaa sõnutsi tuvastati, et turvavöö oli kinnitamata jäänud neljal korral ja nende juhtumite kohta alustati menetlust. Veel tuvastati, et kaheksa roolikeerajat kasutas sõidu ajal telefoni.

“Tänan kõiki, kes käitusid roolis autojuhile kohaselt. Turvavöö kinnitamine on meie liikluskultuuris praeguseks juba elementaarne ja selleta üldjuhul ei alustatagi sõitmist. Siiski tabame kontrollide käigus pea alati mõne juhi või kaassõitja, kes on vöö kinnitamata jätnud,” rääkis Murumaa. “Tavaliselt selgitatakse seda kas unustamise või hajameelsusega.”

Turvavöö kinnitamine võtab aega mõne sekundi, kuid õnnetuse korral võib see ära hoida raskeid vigastusi. Unustada ei tohi, et lapsedki peavad olema turvatooli kinnitatud nõuetekohaselt.

“Kui teate sõpruskonnas veel inimesi, kel pole harjumust seda kinnitada, proovige nendega rääkida ja anda mõista selle kasutegurist,” lisas patrulltalituse juht.

Murumaa jutu järgi kipub telefoni kasutamine roolis endiselt olema üsna levinud, kuigi on teada, et see häirib juhi keskendumist ja on seetõttu roolis keelatud. “Kui on ilmtingimata vaja kõne teha või midagi telefonist vaadata, tasub selleks teha ohutus kohas peatus,” manitses Murumaa autojuhte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles