Galerii ja video: noored kendama-fännid püstitasid Pärnu rekordi

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy

Pärnu Raba 5 ekstreemspordikeskusesse kogunes eile 137 noort, kes kendama-nimelise Jaapani leluga trikke tehes püüdsid üksteist üle trumbata ja võtsid mõõtu populaarseks muutunud ala Eesti tipptegija Gemo Tasase juhtimisel.

Krom Kendama tiimi kuuluv Tasane oli meeldivalt üllatunud, et töötuppa tuli nii palju lapsi. “Ei osanud oodata, et nii palju lapsi kohale tuleb,” ütles ta. “Jõudsime teha vaid ühe võistluse, kus mina näitasin triki ette ja võistleja pidi selle järele tegema. Kel see ebaõnnetus, langes välja. Lõpuks jäi sõelale kaks võistlejat, kes näitasid üksteisele trikke ette ja mängisid kolme nurjunud katseni.”

Tasane arvas, et kendama’-trikkide õppimine on lastele põnev. “See on arendav ja meelitab lapsi toast välja ja nutiseadmete tagant eemale,” märkis ta.

Et kendama-töötuppa kogunes sedavõrd palju huvilisi, kavatseb ekstreemspordikeskus korraldada esmaspäeval, 2. detsembril  järgmise kokkusaamise. “Ehk puruneb siis Pärnu osalejarekordki, mis eilses töötoas sündis,” arvas ekstreemspordikeskuse eestvedaja Rasmus Paimre.

Tasase jutu järgi plaanitakse noorte pärnakate suure kendama-huvi tõttu lükata Raba 5s peagi käima treeningud, mis hakkavad toimuma korra nädalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles