Kalev Vilgats: Jõulu ja laata!

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Tallinna jõuluturu tasemele me muidugi ei küüni, aga rohkem jõulutunnet ja jõulutoimetamisi linna ei tohiks Pärnus üle jõu käia.
Tallinna jõuluturu tasemele me muidugi ei küüni, aga rohkem jõulutunnet ja jõulutoimetamisi linna ei tohiks Pärnus üle jõu käia. Foto: Mihkel Maripuu

Kestev keskmine Londoni ilm ja pimedus ärgitavad adventi ootama. Siis süttivad vähemalt jõulutuled. Alles ühel päeval vaatasin, et huvitav küll, miks Lastepargi vibaliku kuuse otsast tõstukiga käbisid korjatakse. Ei, selgus, et sinna riputati hoopis jõulukaunistused.

Tänu pikale mälule on meeles, et kui lehetalitus veel Ringi tänaval asus, korraldati Rüütlis kolmepäevast jõululaata. See lõi vahetult enne pühi hoopis jõulusema tunde. Laata jätkus vähemalt paariks aastaks ja siis katkes see kui lõigatult, olles kord sattunud tõeliselt külmale ilmale, mis peletas inimesed tänavalt ja lõpuks kaubitsejadki. Detsembrikuiste välisündmuste korraldamisel peab arvestama ilmaga.

Sestap tunnen head meelt, et päris pealinnas on jõuluturuga jõutud väga kaugele ja kõrgele. Euroopa parim jõuluturg 2019 – see pole naljaasi. Samuti kestus: 15. novembrist 7. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles