Kontserdimaja täidab jõuluaega helgusega

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Rolf Roosalu (pildil) seob Tiit Kikasega advendiajal ühte heli ja valguse.
Rolf Roosalu (pildil) seob Tiit Kikasega advendiajal ühte heli ja valguse. Foto: Mailiis Ollino

Novembri viimasel päeval oma sünnipäeva tähistav Pärnu kontserdimaja on aasta lõpul tulvil eriilmelisi esinejaid ja kontserte, nii et selle uksest tasub pea igal õhtul sisse astuda.

Jõuluootuse läidavad tuleval laupäeval oma traditsioonilise kontserdiga Pärnu kunstide maja õpilased, nädal hiljem teeb samas jõulualguse kontserdi Pärnu muusikakool, detsembri keskel jõuab siia Dmitry Metlitsky orkester koos show-balletiga. Pühadeturneel on Elina Nechayeva, Hirvo Surva ja rahvusooper Estonia poistekoor, Tõnis Mägi, Koit Toome ja Liis Lemsalu, Noorkuu ja Maltised, Põhjamaade sümfooniaorkester, Marko Matvere, Lauri Saatpalu ja Jaan Sööt, Hanna-Liina Võsa oma muusikakooliga, Estonian Voices, Rein Rannap, Birgit Sarrap, Silvia Ilves ja Ott Lepland, ABBA tribüütbänd, kellade ansambel Arsis rahvusballeti tantsijatega ja osa aastalõpukontserte on juba väljagi müüdud.

Ülitihedat kontserdikuud Pärnu kontserdimajas alustav Rolf Roosalu juhtus multiinstrumentalist Tiit Kikasega esimest korda kokku kuus aastat tagasi muusikalis „Shrek“. „Kui hiljem nägin, kuidas Kikas laserharfiga toimetab, tundsin, et võiksime moodustada väga huvitava koosluse: mina oma hääle ja ideede ja tema laserite ja instrumentidega,“ avaldas laulja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles