Jaak Uibu: Järvik võinuks ametisse jääda

Jaak Uibu
Copy
Meditsiinidoktor Jaak Uibu arvates oli Mart Järvik esimene maaeluminister, kes oli valmis midagi reaalselt maaelu edendamiseks ära tegema.
Meditsiinidoktor Jaak Uibu arvates oli Mart Järvik esimene maaeluminister, kes oli valmis midagi reaalselt maaelu edendamiseks ära tegema. Foto: Sander Ilvest

Minu tutvus Mart Järvikuga on üsna pinnaline, oleme kohtunud vaid paar korda. Kuid 15 aasta jooksul oli ta esimene maaeluminister, kes ­lõpuks soostus maaelu taastamisega konkreetsetes sammudes. Olen Eesti rahvastikutaaste regionaalprogrammi (ERARE) viimane veel elus põhiautor, kellel lasub vastutus selle elluviimise, maaelu säilimise ja Eesti rahva kestmise eest.

Kümme aastat tagasi, kui Kalev Kotkas oli riigikogu maaelukomisjoni esimees, korraldasime riigikogu konverentsikeskuses kaks seminari ERAREst. Guugeldades päringuga “Eesti rahvastikutaaste regionaalprogramm”, leiab kümneid artikleid sel teemal, aga alles Järvik andis protsessile käigu. Võimalik, et Järvik millegi vastu eksis, kuid see ei pruukinud olla veel pädevuse ületamine.

Süüdistades Järvikut valetamises, tuleks vaadata peeglisse.

Jaak Uibu, meditsiinidoktor

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles