Muusikakooli ja Liisi Koiksoni kontsert toetab koduvägivalla all kannatanuid

Laura Vadam
, reporter
Copy
Kontsert “Üheskoos” täidab heategevuse kõrval hariduslikku eesmärki. Muusikakooli õpilased valmistuvad ürituseks kooliaasta algusest saadik.
Kontsert “Üheskoos” täidab heategevuse kõrval hariduslikku eesmärki. Muusikakooli õpilased valmistuvad ürituseks kooliaasta algusest saadik. Foto: Madis Sinivee

Kolm aastat tagasi tabas Pärnu muusikakooli keelpilliorkestri dirigent Edmar Tuul end mõttelt: paljudele meeldib laulda ja ümiseda, kuid instrumenti – olgu see pill või hääl – oskab meisterlikult kasutada väike protsent inimestest.

“Muusika on olnud aegade algusest saadik miski, mida keeruline sõnadega väljendada. Selles on jõud ja see oskab panna mõistma, muuta meelt ja tuua kokku,” leiab Tuul. “Seda kõike arvesse võttes tunnen, et muusikutel on ühiskonnas oluline roll edastada tähtsat sõnumit või aidata võidelda vabaduse nimel, nagu tegid meie eelkäijad.” Ja üheskoos.

Enda mõtisklusest ja tollase siseministri Andres Anvelti sõnadest ajendatuna lükkas Tuul 2017. aastal käima heategevuskontserdi “Üheskoos”, pööramaks tähelepanu koduvägivalla all kannatavate naiste ja laste olukorra parandamisele. Nimelt teatas Anvelt, et just Pärnus hakatakse katsetama seesuguse probleemi leevendamise uut lahendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles