Pärnu tõstab linnalt palka saajate töötasu

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Foto: Arvo Meeks

Pärnu linnavalitsus saatis volikokku linna 2020. aasta eelarve projekti, milles linna hallatavate asutuste tööjõukulude kasvuks on ette nähtud kuus protsenti.

Linnavaitsuse meedianõuniku Teet Roosaare teatel mõjutab linna hallatavate asutuste liht- ja abitöölisi üleriigiline töötasu alammäär. Tänavu on riiklik palga alammäär 540, järgmisel aastal 584 eurot kuus.

Üldhariduskooli õpetaja palga alammäär tõuseb 1250-lt 1315 euroni. Sellega on seotud lasteaiaõpetajate, logopeedide, eripedagoogide, koolipsühholoogide ja -sotsiaalpedagoogide, huvikooliõpetajate ja treenerite töötasu alammäär. Magistrikraadiga lasteaiaõpetajate ja kõrgharidusega tugispetsialistide alammäär on samuti võrdne üldhariduskoolide õpetajatega.

Huvikooliõpetajate alammäär sõltub nädalakoormusest, haridusest ja üle-eelmise aasta Pärnu linna palgatöötaja keskmisest brutotulust. See summa on 1090 eurot kuus.

Kõrgharidusega raamatukoguhoidjate palga alammäär tõuseb 1068, sotsiaaltöötajatel ja tegevusjuhendajatel 872, kutsestandardi nõuetele vastaval hooldustöötajal 763 ja lasteaiaõpetajate abidel 709 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles