Saardes algab advent päkapikkudega ja lõpeb hobustega

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Kilingi-Nõmmes on esimese advendi tähistamisel kohal jõulumemm ja -taat.
Kilingi-Nõmmes on esimese advendi tähistamisel kohal jõulumemm ja -taat. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Saarde vallakeskuses Kilingi-Nõmmes tähistatakse esimest adventi rahvalikumalt kui kunagi varem, päev algab juba kella kümnest päkapiku linnaretkega, mille teevad veidi üle neljakilomeetrisel rajal läbi mudilased.

Saarde Katariina kirikus toimub jõuluootusele pühendatud jumalateenistus ja Kilingi-Nõmme spordihoones sariüritusena SK Saarde kiiruslik tšempionaat.

Kilingi-Nõmme vabaajakeskuse eestvõttel jätkuvad advendisündmused kesklinna pargis ja bussijaama platsil jõulukuuse juures.

Vallavanem Eiko Tammist märkis, et koostöös abilistega saab esimene advent ja jõulupühade eelne aeg sisustatud mitmekülgselt ja senisest erinevalt.

Avatud on jõuluturg ja Vanaturu äri, kus huvilised saavad meisterdada pühadekaarte. Eeloleva ja järgnevad advendipühapäevad sisustavad valla allasustused eri tegevusega.

Pühapäeval kell 18 süütab Saarde Katariina kiriku preester Arvet Ollino kesklinna kuusel küünlad ja vallavanem loeb luuletuse. Üllatusena on plaanis eripärane valgusetendus.

Platsile jõuavad hobukalessiga jõulutaat ja jõulumemm oma abiliste päkapikkudega. Taat avab postkontori, lapsed saavad teha hobusõitu ümber Kesklinna pargi, mida ääristavad põlevad küünlad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles