Volletiimi peatreener saarlastele kuiva allajäämise järel: Miski ei muutu enne, kui mängijad tajuvad, mida sporditegemine tähendab

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu võrkpalliklubi meeskond pidi tunnistama Eesti-Läti ühiliigas Saaremaa võrkpalliklubi 3:0 paremust.
Pärnu võrkpalliklubi meeskond pidi tunnistama Eesti-Läti ühiliigas Saaremaa võrkpalliklubi 3:0 paremust. Foto: Lilli Tölp

Pärnu võrkpalliklubi meeskond pidi tunnistama Eesti-Läti ühiliigas Saaremaa tiimi 3:0 paremust.

Kahes esimeses geimis panid kodusaalis mänginud saarlased oma paremuse kindlalt maksma, kallutades need enda kasuks 25:13 ja 25:19.

Kolmandas geimis suutsid pärnakad oma mängu parandada ja haarata viiepunktise edu (13:8), mis aga sulas otsustavateks pallivahetusteks 17:17ks. See pani Pärnu meeskonna juhendajat Avo Keelt pead vangutama ja aja maha võtma. Saaremaa mehed olid aga sellegi geimi lõpus osavamad ja teenisid 25:20 geimivõidu, mis tähistas 3:0 paremust vaid tund ja 20 minutit kestnud mängu kokkuvõtteski.

Pärnakate peatreener Keel tunnistas, et tema hoolealuste mängupilt oli kooskõlas treeninguga.

“Nurgad olid kesised ja ühekülgsed,” tõdes Keel. “Saime punkte vaid siis, kui lõime blokist välja või pall läks kuidagi läbi käte. Ilma nurgamängijateta mänge ei võida.”

Treener märkis, et ehkki vahepeal läks saarlastega punkt-punkti-mänguks, ei võida nurkadeta geimigi. “Võib-olla oleks meil tekkinud võimalus geimivõit kätte saada, kui mäng oleks olnud parem üheksast geimist,” kommenteeris ta läbi huumori prisma.

Pärnakate peatreener ütles, et püssi kaotuse järel põõsasse ei visata, ent mängijatel on põhjust peeglisse vaadata. “Eks loodad ikka kõvasti, aga miski ei muutu enne, kui mängijad hakkavad tajuma, mida õige sporditegemine tähendab. Peab minema ilgeks ja vastikuks treeneriks, mida ma olla ei tahaks.”

Pärnu meeskond jäi turniiritabelis püsima viiendale kohale. Konkurentidest matši või kaks vähem mänginud saarlased tõusid Jēkabpilsi satsiga esikohta jagama.

Turniiritabel

Saaremaa võrkpalliklubi 25

Jēkabpilsi Lūši 25

Tartu Bigbank 23

Tallinna Selver 17

Pärnu võrkpalliklubi 15

TalTech 12

Jelgava Biolars 11

Riia tehnikaülikool/Robežsardze 10

OC Limbaži/MSĢ 3

Andmed: Pärnu Postimees

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles